Mladá Boleslav: Compag upravil hrob rodiny Adiny Mandlové

28.08.2020 18:35

Pracovníci společnosti Compag na podnět z městského divadla upravili hrob rodiny Adiny Mandlové na Starém hřbitově. Známá herečka a mladoboleslavská rodačka by se letos dožila 110 let.

Mladá Boleslav: Compag upravil hrob rodiny Adiny Mandlové
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Kulaté narozeniny Adiny Mandlové Městské divadlo Mladá Boleslav připomene hrou 1000 tváří Adiny, která byla napsána exkluzivně pro mladoboleslavské divadlo. Autorská inscenace sleduje život hvězdy českého filmu, který byl plný úspěchů a zklamání. Jeho autorkou je Daniela Sodomová. Premiéru bude mít 16. října 2020.

Adina Mandlová se narodila 28. ledna 1910 v Mladé Boleslavi a prožila zde necelých 18 let. Patří mezi nejslavnější české filmové, ale i divadelní herečky období první republiky. Zemřela 16. června 1991 v Příbrami. V mladoboleslavském hrobě pohřbena není – nepřála si žádný obřad, nechtěla do hrobu k otci, ani k matce. Její popel byl rozptýlen na loučce vedle budovy krematoria v Blatné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…