Mladá Boleslav: Další krok k realizaci rozšíření třídy Václava Klementa

01.03.2019 17:11

Zastupitelé na svém únorovém jednání schválili uzavření smlouvy o spolupráci se Středočeským krajem na plánovaném rozšíření třídy Václava Klementa.

Mladá Boleslav: Další krok k realizaci rozšíření třídy Václava Klementa
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Město se zavazuje zajistit projektovou dokumentaci včetně vydání územního rozhodnutí, stavebního povolení, autorského dozoru a komplexní majetkoprávní přípravy, finančně zajistit stavební část stavebních objektů, které nejsou součástí komunikace, bezúplatně převést všechny pozemky pod komunikací vybudované v rámci této akce na Středočeský kraj a udržovat dešťovou kanalizaci na nově vybudovaném úseku komunikace.

"Středočeský kraj se ve smlouvě zavazuje k použití zpracované projektové dokumentace k výběru zhotovitele stavby a finančního zajištění stavebních objektů, které jsou součástí komunikace. Dále se kraj zavazuje požádat o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Bouška.

Podle Jiřího Boušky by stavební povolení mohlo být vydáno na počátku roku 2020. "Pokud všechno půjde tak, jak bychom si představovali, někdy v druhé polovině roku 2020 by se mohlo na TVK poprvé kopnout," upřesnil. Kromě vlastní komunikace bude samozřejmě nutné upravit zde chodníky, zeleň a další věci, to vše bude v režii města.

Na rozšíření TVK navazuje projekt úpravy křižovatky mezi Kosmonosy a Mladou Boleslaví, která by měla být především v režii ŘSD, město se ale i tady snaží pomáhat především předjednáním a vyřešením majetkových otázek, které pak mnohdy vlastní realizaci brzdí.

Posledním úsekem, navazujícím na plánovanou úpravu TVK, je Boleslavská ulice. Její rekonstrukci projektuje město Kosmonosy, na jehož území se nachází.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…