Mladá Boleslav: Kruhový objezd v Ptácké ulici je dočasný

29.07.2018 8:35

Kruhový objezd na styku ulic Ptácká a Laurinova, který vybudovala před několika dny na zadání města Správa komunikací, má zatím jen dočasnou funkci.

Mladá Boleslav: Kruhový objezd v Ptácké ulici je dočasný
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Nové navržené řešení neúnosné dopravní situace v tomto místě se bude nyní průběžně vyhodnocovat. Na základě dalších důkladných měření pak město ve spolupráci s Policií ČR rozhodne, jakou finální podobu bude mít tato křižovatka do budoucna.

Kruhový objezd má jednu zvláštnost - stopku. Pokud přijíždí auta ve směru od České Lípy, vjedou na objezd a chtějí odbočit do Laurinovy ulice, musí se nejdříve zastavit na stopce, dát přednost autům najíždějícím z Ptácké ulice ve směru od hradu a teprve poté průjezd kruhovou křižovatku dokončit.

Nové dopravní řešení je potřebné nejen kvůli současnému velkému stavebnímu ruchu v okolí, kdy se zde opravuje střední část Ptácké ulice a zároveň dokončují další investoři novostavby nových domů v blízkosti křižovatky. Tato křižovatka i před zahájením zmíněných staveb byla nepřehledná a dochází zde k častým dopravním nehodám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…