Mladá Boleslav: Lokalita za domem u třídy V. Klementa prošla proměnou

04.09.2012 20:47

Zásadní proměnou prošla během letních měsíců lokalita za panelovým domem u třídy V. Klementa mezi ulicemi Erbenova a Čechova.

Mladá Boleslav: Lokalita za domem u třídy V. Klementa prošla proměnou
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Zanedbané plochy i komunikace a zcela nedostačující počet asi 15 parkovacích míst nahradilo mnohem hezčí i efektivnější řešení. Zásadní proměnou celého prostoru vzniklo celkem 70 parkovacích míst, komunikace mají nový povrch, je zde vysázené nové stromy, úpravy či doplnění se dočkal i mobiliář v podobě osvětlení, košů na odpadky a laviček. U příležitosti dokončení prací se na místě dnes sešel náměstek primátora Adolf Beznoska se zástupci magistrátu, firem podílejících se na úpravách i s několika zdejšími občany.

Náměstek primátora Adolf Beznoska vysvětlil, že občané sami přišli s nápadem, aby místo nevyužívané plochy se starým pískovištěm a náletovou zelení vznikla nová parkovací místa a celá lokalita se proměnila k lepšímu. Lidé z domu, který se nachází u jedné z nejrušnějších mladoboleslavských ulic, upozornili, že za domem jim parkují návštěvníci města či zaměstnanci automobilky a pro auta bydlících již nezbývá žádné místo. Radnice na tuto žádost zareagovala komplexní proměnou lokality, která ji nejen zkrásněla, ale zároveň přinesla zde bydlícím lidem dostatek parkovacích míst a také jistotu, že jim místa nebudou obsazovat návštěvníci odjinud. Dnes přítomní obyvatelé prohlásili, že proměna představuje elegantní řešení a zástupcům městu poděkovali. Náměstek Beznoska poděkoval i firmám Compag a Správa komunikací i odboru dopravy a silničního hospodářství za jejich pomoc při této investici. Ta představuje náklady ve výši necelých dvou milionů korun. Podařilo se ji efektivně zlevnit využitím materiálu, jako například obrubníků či zeminy, z deponií města. Práce začaly 2. července a do konce srpna byly hotovy. Na podzim zde bude ještě doplněna další zeleň a rozhodne se o osudu sice vzrostlých jehličnanů u domu.

Parkování je v této lokalitě nyní určeno pouze pro zde bydlící. Pomáhá k tomu nové dopravní značení a rezidenti zde dostanou také parkovací karty, které se chystají i pro podnikatele, které mají prodejny z druhé strany tohoto domu na třídě V. Klementa. "I do budoucna v dalších lokalitách chceme dávat postupně přednost bydlícím, následně abonentům, tedy podnikatelům, na třetí pozici jsou pak návštěvníci," řekl náměstek Beznoska.

Město začalo v této části města již před několika lety, kdy upravilo prostor a vybudovalo nové dětské hřiště u sousedního domu. Do budoucna chystá podle Beznosky město proměny a s tím i související úpravy dopravního režimu v navazujících lokalitách. Mezi ně patří i lokalita za Jadranem, kde také dojde k úpravám po diskusi s tamějšími obyvateli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.