Mladá Boleslav: Město má schválený Akční plán pro roky 2016 - 2017

03.04.2016 20:55

Zastupitelstvo Mladé Boleslavi Akční plán pro roky 2016-2017. Obsahuje projektové záměry zachycené v rozpočtu města na rok 2016, ale i investice připravované v rámci Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ) i další nové záměry města. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Bouška s tím, že akční plán se stává návrhovou součástí Strategického plánu rozvoje Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Město má schválený Akční plán pro roky 2016 - 2017
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Akční plán kromě dalších údajů obsahuje předpokládaný časový rámec jednotlivých projektů, náklady města i zdroje financování včetně možností získání dotace. Akční plán pro roky 2016-2017 obsahuje přes sedm desítek projektových záměrů.

Náměstek Bouška uvedl jako příklad projektových záměrů v akčním plánu, které by se měly realizovat již letos, například rekonstrukci schodů z Vodkovy a Tovačovského ulice, opravu vnitrobloku v ulici Zalužanská a dále v ulici U Stadionu, posílení vodovodu do příměstské části Jemníky, rekonstrukci hřišť u základních škol v Dukelské ulici, Laurinově ulici a v Debři a další projekty. V rámci IPRÚ hodlá město investovat do výrazné obnovy vozového parku Dopravního podniku Mladá Boleslav a pořídit 21 nových autobusů, dále chystá například výstavbu nových cyklostezek, investice do rozšíření škol a školek i zajištění sociálního bydlení.

Odkazy Akční plán pro roky 2016-2017 najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…