Mladá Boleslav: Město pomohlo dalšímu člověku bez domova s návratem do rodné vlasti

14.12.2021 10:13 | Tisková zpráva

Projekt Cesta domů, který v loňském roce spustil odbor bezpečnosti a prevence kriminality, si připsal další úspěch. Cílem tohoto projektu je pomoci lidem bez domova, žijícím na ulicích v našem městě, s návratem do místa trvalého bydliště.

Mladá Boleslav: Město pomohlo dalšímu člověku bez domova s návratem do rodné vlasti
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Dalším člověkem, který díky projektu dostal šanci na návrat, byl Slovák, který v Mladé Boleslavi žil už 10 let a většinu doby byl zaměstnán některou ze zdejších pracovních agentur. 

Anketa

Dělá stát dost pro snížení cen energií?

1%
94%
hlasovalo: 19708 lidí
O poslední práci však přišel už v únoru 2021, a od té doby žil na ulici.

Snažil se sice najít práci či brigádu, aby si vydělal na cestu domů, bohužel však bezúspěšně. Proto se protloukal jako bezdomovec, občas využíval azylové středisko Naděje. Navíc díky životu na ulici přišel také o doklady totožnosti, a o to těžší pro něj bylo nalézt zaměstnání. Zajímavé ovšem je, že jde o jednoho z více než čtyř desítek bezdomovců, kteří byli díky spolupráci nemocnice, terénních sociálních pracovníků a dalších složek očkováni proti nemoci covid-19.
 
Se svou situací se svěřil sociálnímu pracovníkovi, který kontaktoval vedoucího odboru bezpečnosti a prevence kriminality Vladislava Krále. Ten se ujal iniciativy a začal řešit nezbytné administrativní kolečko, které předchází vlastnímu zakoupení jízdenky do požadované destinace a odjezdu.
 
„Je nutné prověřit, zda takový člověk nemá nějaké pohledávky vůči městské či státní policii, případně vůči městu. Občas je nutné pomoci takovým lidem se znovuzískáním osobních dokladů, v tomto konkrétním případě bylo navíc nutné doručit mu rozhodnutí správního orgánu,“ popsal Vladislav Král.
 
Po drobných peripetiích, kdy se muž nejprve v dohodnutém termínu nedostavil, všechno dobře dopadlo. Ve středu s ním sepsali žádost o pomoc s v rámci projektu Cesta domu, následně strávil noc v Naději a o den později z Mladé Boleslavi odcestoval do Kolína, kde přestoupil na vlak do slovenského Popradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…