Mladá Boleslav: Mikulášská akce přilákala na náměstí davy lidí

06.12.2016 18:30

Staroměstské náměstí se opět v pondělí 5. prosince zaplnilo davy lidí při tradiční akci Mikuláš. Návštěvníky čekal nejen Mikuláš, čerti a andělé, stánky s občerstvením, doprovodný program a zábava pro děti, ale i výrazně obohacené vánoční osvětlení v celé přilehlé lokalitě.

Mladá Boleslav: Mikulášská akce přilákala na náměstí davy lidí
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V rychle se zaplňujícím náměstí čekalo na diváky vystoupení dětského sboru Ptáčata na pódiu uprostřed náměstí, příchod anděla a vzápětí je zdravil Mikuláš netradičně z výšky, z terasy hotelu Věnec. Prakticky vzápětí se k údivu dětí Mikuláš ocitl vedle anděla na pódiu. Oči všech vzápětí zamířily k vrcholu vyhlídkové věže, odkud se začali snášet na lanech zavěšení dva andělé. Brzy poté se z podzemí uprostřed náměstí vynořili také čerti. Mikuláš, anděl i čert se nakonec sešli pod pódiem, aby hodné děti podělily drobnými dárky.

Celá akce se odehrávala ve zhruba třístupňovém mrazu, ale to většině návštěvníků evidentně nevadilo. Ti nejmenší si mohli navíc vylézt na ledního medvěda u koryta s imitací toku Jizery, projet se na ponících nebo zařádit si na kopečku sněhu v dolní části náměstí. Také v Templu byla pro návštěvníky připravena série výtvarných dílen s mikulášskou tematikou. Mezi návštěvníky akce na náměstí  nechyběli ani zástupci samosprávy včetně náměstka Daniela Marka.

Náměstí bylo během akce pro dopravu uzavřeno. Během dohledu strážníci městské policie řešili jen několik dopravních přestupků řidičů, kteří nerespektovali dopravní značení, v jednom případě bylo nutné nařídit odtah vozidla. Drobné nedostatky na úseku veřejného pořádku strážníci vyřídili přímo na místě.

Do akce se také tradičně zapojila společnost Compag, která připravila četu čertů. Ti využili zimních čtyřkolek k dopravě k jednotlivým školským zařízením. Zde odpoledne obveselili a obdarovali sladkostmi děti a mládež. Později se připojili k programu na Staroměstském náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…