Mladá Boleslav: Na radnici diskutovali obyvatelé z příměstské části Čejetičky

12.01.2018 21:17

Ve středu v podvečer se konala na radnici další z pravidelných besed s obyvateli příměstských částí, tentokrát přijeli s vedením města diskutovat obyvatelé Čejetiček a okolí.

Mladá Boleslav: Na radnici diskutovali obyvatelé z příměstské části Čejetičky
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na jejich otázky odpovídal první náměstek primátora Jiří Bouška, vedoucí jednotlivých odborů či zástupci městské policie nebo Dopravního podniku. Lidé z Čejetiček přišli s požadavkem na rozšíření kamerového systému i do této lokality, jak jim však vysvětlil náměstek Bouška, v tuto chvíli je systém na horní hranici kapacity, tudíž možnost přidání dalších kamer bude až po celkovém upgradu.

Hovořilo se rovněž o protihlukové vyhlášce a jejím dodržování, problémech s kynologickým cvičištěm v areálu střelnice či parkováním, které je zde stejně jako v ostatních částech Mladé Boleslavi komplikované. "Spolu s plánovanou přestavbou či rekonstrukcí hlavního nádraží, která je celá v režii SŽDC, bychom rádi v sousedství nádraží vybudovali parkovací plochu pro několik desítek aut," ubezpečil Čejetické náměstek Bouška.

Ředitel Dopravního podniku MB Marek Džuvarovský přislíbil nápravu v dalším bodě, který trápí zejména starší a zdravotně znevýhodněné obyvatele, a to je zastavování autobusů MHD ve velké vzdálenosti od chodníku. Vystupování a nastupování s holí či berlemi je v takovém případě velice složité či dokonce nemožné. Vyřeší také  zřízení zastávky pro linku C U Parkoviště, aby lidé mohli snadněji přestoupit na ostatní linky a nemuseli přecházet z točny u pošty na zastávku U Parkoviště.

Příští beseda se koná 14. února a je určená obyvatelům Bezděčína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…