Mladá Boleslav: Oprava Ptácké ulice se dostává do další fáze

15.07.2018 15:51

Stavební práce v rekonstruované střední části Ptácké ulice intenzivně pokračují a dostávají se do další fáze. V úseku mezi ulicemi Vodkova a U Jizery, tedy v první etapě, jsou již nové obrubníky, pracuje se na podkladových vrstvách a firma Eurovia zde bude v úterý 17. a v pátek 20. července pokládat finální asfaltovou vrstvu.

Mladá Boleslav: Oprava Ptácké ulice se dostává do další fáze
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Dovoz materiálu na místo bude probíhat ve směru od České Lípy, kde je doprava na 2. části Ptácké ulice řízena kyvadlově. Jelikož se bude jednat o velké množství nákladních automobilů, bude zde stavební firma v těchto dvou dnech dopravu řídit a regulovat podle aktuální situace. V době pokládky finální vrstvy bude tato část ulice zcela nepřístupná i pro dopravní obsluhu.

Souběžně pokračují práce i na další etapě v Ptácké ulici mezi ulicemi U Jizery a Tovačovského, kde řeší správci sítí rekonstrukce vodovodu, kanalizace i plynovodu. Zde je průjezd zatím možný na semafory, ale musí se jezdit velmi opatrně vzhledem k pohybu lidí i stavebních strojů a vozidel na stavbě. Po dokončení práce síťařů i sem nastoupí Eurovia k finální rekonstrukci komunikace.

Práce na vlastní komunikaci začnou 6. srpna

Od pondělí 23. července by pak měl být vjezd do Ptácké ulice až k parkovišti v ulici U Jizery (u provozovny Dřevoobchod Doležal) otevřen z druhého směru, tedy od hradu, a bude se zde jezdit už po novém asfaltu, položeném na první etapě Ptácké ulice.Od 23. července bude tím pádem úplně uzavřena druhá polovina rekonstruované části Ptácké )mezi ulicemi U Jizery a Tovačovského), práce na vlastní komunikaci zde začnou 6. srpna.

Celá rekonstrukce střední části Ptácké ulice probíhá v koordinaci města a více firem a zahrnuje kromě oprav podzemních sítí, rekonstrukce vozovky a chodníků i opravu opěrné zdi a další úpravy a opravy přilehlého uličního prostoru.

Práce na stavbě budou dokončeny na začátku podzimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…