Mladá Boleslav: Otužilci se opět vykoupali na Štědrý den v Jizeře

26.12.2018 21:18

Desítky otužilců se tradičně na Štědrý den dopoledne vykoupaly v chladných vodách Jizery v Podlázkách.

Mladá Boleslav: Otužilci se opět vykoupali na Štědrý den v Jizeře
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Počasí bylo chladné, ale příjemné bez deště či sněhu, ale voda měla teplotu jen 3,5 stupně nad nulou. I tak se několik desítek otužilců obou pohlaví a všech generací odvážně vrhlo do vody ostré jak žiletka. Stovky dobře oblečených diváků na březích odvážlivcům zatleskaly. Potlesk a uznání si určitě zasloužili nejen ti, co se s chutí koupali, ale i ti, kteří vydrželi ve vodě jen pár vteřin.

Akce vznikla před lety původně jako recese, ale každoročním opakováním se stala krásnou tradicí, do které se zapojují stále noví lidé a kterou si vždy přijde vychutnat i mnoho obyvatel Mladé Boleslavi jako vděčnou podívanou v tento sváteční den.

Tato událost je pozoruhodná tím, že již nemá jednoho konkrétního organizátora a že se koná díky nepřerušené tradici spontánně stále dál na stejném místě ve stejnou dobu. Hlavní vlna otužilců se vrhá do chladné vody Jizery v 10 hodin, ale další nadšenci se přicházejí vykoupat i později mimo tento hlavní proud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…