Mladá Boleslav: Park Na Výstavišti čeká revitalizace

10.12.2011 11:17

V současné době je již zcela připraven projekt revitalizace parku Na Výstavišti, v příštím roce chce město tento projekt realizovat.

Mladá Boleslav: Park Na Výstavišti čeká revitalizace
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Důležitou změnou je, že prostor kolem sochy Jana Amose Komenského bude srovnán do úrovně zbývající části parku. Všude také bude zcela nová dlažba kromě hřiště na pétanque a dětského hřiště," řekl dnes na tiskové konferenci náměstek primátora Adolf Beznoska. Další výrazné změny se týkají zeleně.

Především místní sakury jsou podle odborníků ve velmi špatném stavu - jsou na konci své životnosti. Nahrazeny proto budou novými sakurami. „Zásadně bude upraven vodní prvek. Stále zvažujeme, zda by to mohla být původně plánovaná kašna rodáků, kde se měla objevit jména významných osobností našeho města," řekl dále Beznoska. Kolem parku, tedy v Husově ulici, část ulice Václava Klementa a prostor u městského divadla, budou také opraveny chodníky. „Další opravy u městského divadla jsou součástí další etapy rekonstrukce této budovy, kterou budeme realizovat v příštím roce," řekl dále Beznoska. Park Na výstavišti se tak dočká skutečně významných změn. Jedná se o investici přibližně za 30 milionů korun.

V poslední době se také živě diskutuje o revitalizaci Koziny. Náměstek Beznoska dnes řekl, že až bude projekt hotov, bude představen zastupitelům i veřejnosti. „Určitě budou pozváni na toto jednání i ti, kterých se revitalizace Koziny bezprostředně týká - tedy například místní sdružení vlastníků bytových jednotek," řekl. Podle Beznosky prozatím návrh projektu vypadá velmi slibně a lokalitu na Kozině by rozhodně oživil.

Další zprávy z Mladé Boleslavi čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…