Mladá Boleslav: Pomocí obřího jeřábu stavbaři usadili novou lávku přes Jizeru

17.03.2023 18:35 | Tisková zpráva

Pomocí obřího autojeřábu usadili ve středu stavbaři na své místo mnohatunovou konstrukci nové lávky přes Jizeru v blízkosti železničního mostu. Lávka pro pěší a turisty propojí cyklostezky z Krásné louky a na druhém břehu řeky.

Mladá Boleslav: Pomocí obřího jeřábu stavbaři usadili novou lávku přes Jizeru
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vrcholí tak jedna z největších investic v Mladé Boleslavi, která začala loni v červnu a kompletně dokončena bude letos v květnu. Její součástí je kromě samotné lávky také síť navazujících cyklotras.

„Děkuji všem, kteří nám s tímto projektem pomáhají. Přes 30 milionů korun jsme vyjednali z Evropské unie, další stěžejní částkou 26 milionů korun přispěl Nadační fond Škoda Auto a díky návaznosti na páteřní cyklotrasy se podílí také Středočeský kraj sumou 3,5 milionu korun. Celkové náklady na lávku a vybudování souvisejících stezek jsou přibližně 74 milionů korun a jedná se tedy o jednu z nejvýraznějších investic, kterou v tomto kalendářním roce dokončujeme,“ řekl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Lávka sice byla ve středu usazena na místo, ale její kompletní dokončení a uvedení do provozu bude možné až v květnu. Síť cyklostezek, které jsou součástí investice a které vedou směrem k loděnici, na Ptáckou ulici i od lávky po Krásné louce na druhou stranu směrem po proudu řeky, bude hotova dříve. Jakmile odjede obří jeřáb a vyklidí se potřebná velká plocha staveniště pro zázemí stavby lávky, bude možné začít stezky dokončovat a na všech úsecích je završit finální asfaltovou vrstvou. To by mělo nastat ještě během dubna.

Autorem přemostění je architekt Josef Pleskot. Budované cyklostezky představují další velký krok k plánovanému postupnému propojení Krásné louky a parku Štěpánka.

Projekt „Nábřežní cyklostezka“, reg.č. CZ.06.1.13/0.0/0.0/16_046/0017257 je spolufinancován Evropskou unií z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci IPRÚ Mladá Boleslav. Dále je projekt realizován s finančním přispěním Středočeského kraje ze Středočeského fondu Cyklistické infrastruktury a v neposlední řadě se na výstavbě finančně podílí i Nadační fond ŠKODA AUTO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…