Mladá Boleslav: Představitelé města uctili památku padlých při okupaci v roce 1968

21.08.2013 15:47

Česká republika si dnes připomíná 45. výročí okupace naší země vojsky Varšavské smlouvy pod vedením Sovětského svazu. Dnes dopoledne proto náměstci primátora Adolf Beznoska, Daniel Marek a Jiří Bouška položili květinu k pomníku obětí komunismu na náměstí Republiky. Symbolicky tak vzpomněli na události, které nenávratně zasáhli do dějin naší země.

Mladá Boleslav: Představitelé města uctili památku padlých při okupaci v roce 1968
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Ačkoliv jsem tyto události osobně nezažil, hodně jsem si o tom přečetl a dozvěděl se od starších kolegů. Doufám, že se tyto události nestaly tak dávno, aby na ně lidé už zapomněli,“ řekl Marek. S tím souhlasí i náměstek primátora Beznoska.

"Dobře si tyto události pamatuji. Byl jsem sice ještě malý a nechápal jsem, co se kolem mně děje, když jsem ale viděl maminku, jak pláče, tak mi ten obraz zůstal v paměti. To jsou momenty, které si nesete v paměti celý život,“ řekl náměstek primátora Beznoska. Zástupci města každoročně symbolicky uctívají památku padlých a zraněných při okupaci naší vlasti vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968. Připomínají také mnohé zmařené osudy lidí, kteří kvůli svým nesouhlasným postojům s okupací například nemohli vystudovat nebo vykonávat práci, kterou by dělat chtěli. „Je to jedno z důležitých výročí pro naši republiku – je třeba si tyto události připomínat, aby na ně další generace, které to již naštěstí nezažily, nezapomněly. Suverenita a nezávislost našeho státu je totiž trvalá hodnota, za kterou musíme vždycky bojovat. Uctít památku obětem komunismu by měla být naše povinnost proto, aby se tyto události už nikdy neopakovaly,“ dodal primátor Raduan Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…