Mladá Boleslav: První z plánovaných SOS hlásek je na městském stadionu

11.08.2020 18:35

Mladá Boleslav dále pracuje na eliminaci rizikových jevů a sociálního napětí ve městě. Jde o celý komplex opatření ke zvýšení pocitu bezpečí občanů města. Jedním z nich je i projekt rozmístění tzv. hlásek SOSCITY na 23 vybraných místech města.

Mladá Boleslav: První z plánovaných SOS hlásek je na městském stadionu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

První z nich byla v létě již instalována na městském stadionu nedaleko od hlavního vchodu z ulice U Stadionu. Tato hláska je již ve zkušebním provozu. Do konce září, případně do poloviny října, bychom chtěli instalovat po městě dalších devět těchto zařízení. Zbylých 13 hlásek bude instalováno na vybraná místa v příštím roce," uvedl vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality magistrátu Vladislav Král.

SOS

Tento stojan, připomínající např. parkovací automat, má více funkcí a má pomoci lidem při řešení naléhavých problémů. Je osazen 4 kamerami, které zabírají okolí v úhlu 360 stupňů. Jsou vybaveny nouzovým tlačítkem, po jehož stisknutí se lze spojit s operačním střediskem městské policie. Tím se spustí i kamerový systém, přes který obsluha systému na městské policii vidí volajícího. Po zjištění konkrétního problému či krizového stavu může městská policie odemknout hlásku, v jejíchž útrobách jsou dvě lékárníčky, jeden automatický defibrilátor a dva hasící přístroje. Mezitím už městská policie zajistí vyslání odpovídající složky IZS, protože SOS hláska slouží pouze k poskytnutí fundované první pomoci. Každé odemčení spodní části hlásky znamená výjezd městské policie, která musí schránku opět zamknout.

tabulka

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…