Mladá Boleslav: Respondeo pomohlo v roce 2022 mnoha desítkám rodin v nouzi

25.01.2023 20:27 | Tisková zpráva

Sociální pracovnice organizace Respondeo v rámci všech programů na podporu rodin za loňský rok pomohly 84 ohroženým rodinám, které přímo u nich doma navštívily 1 150 krát. Nejčastěji řešili s klienty potíže s bydlením, prací či rodinným rozpočtem, ale i výchovné a školní problémy dětí.

Mladá Boleslav: Respondeo pomohlo v roce 2022 mnoha desítkám rodin v nouzi
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Kromě více než tisíce výjezdů do terénu celkem 1 045 krát konzultovaly s klienty jejich potíže po telefonu. Ve 430 případech se sociální pracovnice obracely na jiné organizaci, aby s nimi probraly konkrétní případy.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42146 lidí

„Protože pomáháme především s rodinám s dětmi, úzce spolupracujeme také s orgánem sociálně-právní ochrany dětí v daných lokalitách. Za loňský rok jsme OSPOD z různých důvodů kontaktovaly 867 krát,“ dodává Irena Kešnerová, vedoucí programů na podporu rodin s dětmi, konkrétně projektů „Podpora rodin v okrese Nymburk“ a „Podpora rodin v okrese Mladá Boleslav“.

V rámci zmíněných 84 rodin v okresech Mladá Boleslav a Nymburk (částečně také okres Mělník a město Brandýs nad Labem a okolí) Respondeo podpořilo celkem 180 dětí a 144 dospělých. Stěžejní pomocí je systematická práce terénních sociálních pracovníků s rodinami přímo v jejich domácím prostředí, v případě potřeby mohou sociální pracovnice zajistit rodinnou terapii, čehož za loňský rok klienti využili celkem 46 krát.

„Náš hlavní cíl – aby děti mohly vyrůstat doma se svými blízkými a nemusely být umisťované do ústavních zařízení – byl splněn. Ve všech spolupracujících rodinách rodiče nadále pečují o své děti doma. Pomohli jsme jim nastavit pravidla řádného fungování domácností, hospodaření s financemi, přesvědčili jsme je, aby řádně posílali děti do školy, naučili jsme je, jak komunikovat se školami, úřady, lékaři a dalšími institucemi,“ říká Irena Kešnerová.

Programy na podporu ohrožených rodin s dětmi je možné realizovat mimo jiné také díky finanční podpoře města Mladá Boleslav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…