Mladá Boleslav: Sdílená kola si obyvatelé rychle oblíbili

04.07.2019 13:59

Využití sdílených kol v Mladé Boleslavi v prvních dnech po zahájení zkušebního období překonává očekávání. Počet jízd se denně v průměru blíží počtu 300, každý den přibývá okolo 70 nových uživatelů. Na projektu Rekola spolupracuje město s Nadačním fondem Škoda Auto, díky kterému je prvních 15 minut jízdy zdarma.

Mladá Boleslav: Sdílená kola si obyvatelé rychle oblíbili
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Dlouhodobě hledáme alternativy k automobilové dopravě v našem městě a cyklodopravu mezi ně samozřejmě řadíme. Těší mě, že Rekola rychle našla využití a obyvatelé našeho města si k nim našli cestu,” říká první náměstek primátora Jiří Bouška.

Rekola v Mladé Boleslavi jsou ve zkušební fázi. Ladí se oblast, ve které růžová sdílená kola mohou parkovat. “Řešíme dokoupení stojanů a možnosti celkového rožšíření,” upřesňuje Bouška. Díky sběru dat je možné průběžně vyhodnocovat, odkud kam lidé nejraději jezdí a tomu uzpůsobovat rozmístění kol po městě. Z dosavadních údajů vyplývá, že každé ze šedesáti Rekol v Mladé Boleslavi v průměru využije pět lidí denně.

Prvních 15 minut jízdy hradí Nadační fond Škoda Auto, následujících 30 minut stojí 16 korun. Všechny podrobnosti o Rekolech najdete ZDE. Přidat se můžete také do facebookové skupiny Rekolíme v Mladé Boleslavi (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …