Mladá Boleslav: Školní psychologové se opět setkali nad společnými tématy

14.02.2019 19:27

V úterý 12. února se uskutečnilo první letošní setkání školních psychologů, kteří působí na mladoboleslavských základních školách. Nadační fond Šance pro děti realizuje pravidelně supervizní setkání pod vedením Richarda Brauna.

Mladá Boleslav: Školní psychologové se opět setkali nad společnými tématy
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Richard Braun patří k renomovaným odborníkům v oblasti školní psychologie. Spolupracuje s boleslavskými školními psychology od samého počátku jejich působení ve školách a dokáže ohodnotit jejich práci, která se stále více stává koncepční a již neodmyslitelnou složkou školy. Velmi oceňuje aktivní přístup vedení města, které se navzdory složitému systému financování školních psychologů výrazně podílí na jejich podpoře. Doposud totiž neexistuje jednoznačný způsob financování, každá škola hledá zdroje po svém. Kromě využití projektu ze šablon, které je vždy pouze dočasnou záležitostí, se Mladá Boleslav výrazně a dlouhodobě finančně podílí na působení psychologů ve školách.

Setkání rovněž navštívil náměstek primátora Daniel Marek a nový vedoucí školního odboru Petr Dostál, kteří se zajímali o aktuální fenomény rizikového chování ve školním prostředí a o současné potřeby škol v oblasti primární prevence a bezpečnosti.

Náměstek Marek k setkání uvedl: „Těší mě, že je školní psycholog oporou a úlevou pro pedagogy. Věřím, že jejich práce s dětmi, třídami i rodinami je velmi důležitá a dokáže předcházet mnoha negativním situacím. To se ovšem velmi těžko hodnotí."

Na schůzce se rovněž diskutovalo o události, která minulý týden rozvířila dění v Mladé Boleslavi, tedy o agresivní bitce nezletilých dívek v nákupním centru Bondy. "Prevence ve školách je nezbytná a smysluplná. Nedokáže však nahradit výchovu rodičů. Jsme si vědomi toho, že problémů ve školách přibývá, proto jsem také včera diskutoval se školními psychology mimo jiné o možných opatřeních, jak tomu přecházet. I z tohoto důvodu byl bych velmi rád, kdyby se naplnila má počáteční představa o tom, že na každé škole bude psycholog působit na půl úvazku,“ dodal Daniel Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…