Mladá Boleslav: Úprava podjezdu v Čejeticích omezí o svátcích pohyb chodců

29.06.2018 20:38

Čejetický podjezd, který prochází dlouho očekávanou rekonstrukcí a rozšířením, aby byl bezpečnější a komfortnější, má před sebou další etapu úprav. V souvislosti s tím tady bude ve dnech státních svátků, tedy 5. července od 10 do 13 hodin a 6. července od 7:30 do 18 hodin platit omezení průchodu.

Mladá Boleslav: Úprava podjezdu v Čejeticích omezí o svátcích pohyb chodců
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Důvodem je práce těžké techniky, která bude provádět demontáž provizorního mostu, osazení nových konstrukčních celků a mostu. Po dobu jeřábnických prací, prováděných nad koridorem pro pěší, budou pracovníci stavební firmy regulovat průchod pod mostem. Toto omezení je nutné kvůli bezpečnosti chodců, průchod bude vždy zadržen maximálně na 15 minut. S tím souvisí i další krátkodobé dopravní omezení, zapřičiněné průjezdem těžké techniky na stavbu.

Konkrétně jde o obrovský autojeřáb s nosností 300 tun, kterému bude umožněn průjezd v pátek 6. července v době od 5:30 a 6:00 hodin, v tento čas bude platit ve Viničné ulici úplná uzavírka v úseku od ulice Pražská brána po Zahradníkovu. Dopravu bude na místě řídit městská policie, jeřáb totiž touto ulicí pojede v protisměru. Ve stejný den se bude jeřáb kolem osmé večer touto trasou opět vracet. Po celý pátek zde bude z tohoto důvodu platit také zákaz parkování, aby mohl autojeřáb bez problémů projet.

Poté bude následovat ještě úprava vozovky, během ní ale nebude nutné průchod pěších omezit, budou už totiž moci využít nově vybudovaný chodník.

Průběh stavby si přišel prohlédnout i náměstek primátora Jiří Bouška.V současné době je již podjezd rozšířen na požadovanou šířku, i když budování komunikace a chodníku teprve nastane. Zatím mohou pěší a cyklisté procházet vyznačeným koridorem po hlinitém podkladu. Nové mostní konstrukce jsou již připraveny na místě k plánované instalaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…