Mladá Boleslav: Už přes dvě stě lidí využilo forenzní značení kol

13.05.2021 13:07

Obyvatelé města si opět mohou nechat svá jízdní kola,l koloběžky a kompenzační pomůcky označit speciálním unikátním kódem, jakou DNA.

Mladá Boleslav: Už přes dvě stě lidí využilo forenzní značení kol
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Projekt byl spuštěn v minulém roce a po zimní přestávce se značení znovu rozběhlo. Dosud tohoto nového způsobu ochrany majetku využilo v Mladé Boleslavi 228 lidí. Další termín, na který je možné se objednat, je úterý 18. května.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Značení probíhá vždy v době od 8:00 do 11:00 a od 12:00 do 15:00 v garáži u magistrátu vedle stavebního úřadu (věže). Bohužel je závislé na počasí, v případě nepříznivého počasí (déšť, teplota pod 10 stupňů Celsia) nelze značení provádět a termín musí být zrušen.
 
Objednat se můžete na konkrétní hodinu na webu města ZDE.
 
Lidé, kteří mají zájem o forenzní značení, musí mít trvalé bydliště na území města a musí se dostavit s čistým jízdním kolem, s občanským průkazem a případně i fakturou či dokladem od kola, pokud nějaký mají.  
 
Projekt byl spuštěn v srpnu roku 2020 a od té doby bylo označeno celkem 228 jízdních kol a kompenzačních pomůcek v celkové hodnotě přes 4 miliony korun.
 
Značení předmětů je prováděno proškolenými pracovníky OBPK a je pro občany města Mladá Boleslav zdarma. 
 
Označená jízdní kola a kompenzační pomůcky jsou následně vložena do evropské databáze, nad kterou v ČR má záštitu MV ČR. Informace z této databáze jsou využívány při pátrání po odcizených věcech, respektive jízdních kolech městskou i státní policií.
 
Kompletní agendu forenzního identifikačního značení věcí (jízdních kol, koloběžek a kompenzačních pomůcek) má na odboru bezpečnosti a prevence kriminality ve své gesci Kateřina Pešková – tel. +420 730 144 523.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…