Mladá Boleslav: Ve Věnci budou bydlet studenti Škoda Auto vysoké školy

21.09.2020 6:32

Hotel Věnec bude sloužit mladým lidem. Boleslavský magistrát a zástupci ŠKODA AUTO Vysoké školy se domluvili, že zde bude možnost ubytování pro studenty.

Mladá Boleslav: Ve Věnci budou bydlet studenti Škoda Auto vysoké školy
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„ŠKODA AUTO Vysoká škola slaví v těchto dnech 20 let činnosti. Za tuto dobu si vysoká škola vydobyla pevné místo v životě Mladé Boleslavi – přivádí do města mladé lidi z celé republiky i ze zahraničí a tím přispívá k jeho rozvoji, vzdělanosti i k společenskému dění. Jsem velmi rád, že do dalšího dvacetiletí budeme vstupovat s posílenou ubytovací kapacitou pro naše studentky a studenty. Smlouva se statutárním městem Mladá Boleslav o využití bývalého hotelu Věnec jako vysokoškolské koleje je dobrým příkladem spolupráce vysoké školy a města a věřím, že nejen pomůže našim studentům řešit potřebu ubytování v Mladé Boleslavi, ale také přispěje k oživení Staroměstského náměstí a historického centra Mladé Boleslavi, které je krásně opravené a udržované, ale někdy postrádá trochu více mladistvé energie.“ Říká rektor ŠKODA AUTO vysoké školy doc. Ing. Pavel Mertlík, CSc.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

„Jsem rád, že město může pomoci v ubytování vysokoškolských studentů a zároveň tak přispět k oživení historického centra. Důležité z hlediska města je i smysluplné využití bývalého hotelu Věnec právě pro podobné účely. Celá kapacita hotelu nebude určena jen pro studenty, ale město zde umožňuje ubytování například i mladým či zahraničním policistům v rámci jejich dočasných pobytů v Mladé Boleslavi,“ uvedl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Hotel Věnec je situován přímo v historickém centru Mladé Boleslavi na Staroměstském náměstí, pouhých 200 metrů od místního hradu a 5 minut chůze od ŠKODA AUTO vysoké školy. Ubytování je připraveno v zařízených dvou a třílůžkových pokojích. Zaparkovat lze na placeném parkovišti přímo před hotelem. Každý pokoj je vybaven vlastním sociálním zařízením. Student bude mít k dispozici stůl se zásuvkami, lampičku, židli, postel a skříň. Zároveň je k dispozici sdílená kuchyň, pračka, žehlička, žehlicí prkno a vysavač. Jednou měsíčně bude probíhat výměna ložního prádla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…