Mladá Boleslav: Ze stráně u Štyrsovy ulice zmizel nepořádek po bezdomovcích

16.01.2023 12:59 | Tisková zpráva

Pracovníci společnosti Compag za asistence hlídky městské policie zlikvidovali dva provizorní stany a množství dalšího nepořádku v zalesněné stráni u Štyrsovy ulice, které zde od závěru minulého roku postupně vytvořili bezdomovci. Z této lokality tak zmizelo kolem 400 kilogramů odpadu.

Mladá Boleslav: Ze stráně u Štyrsovy ulice zmizel nepořádek po bezdomovcích
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Provizorní příbytky si zde postupně vystavěli bezdomovci před nástupem velkých mrazů v prosinci minulého roku. "Nabízeli jsme jim možnost přespání ve vyhřívaném stanu v nedalekém Poplužním dvoře, ale odmítali to. Nechali jsme je tady proto v době mrazivého počasí. Ale když mrazy polevily a nepořádku zde stále přibývalo, zašli jsme za nimi a řekli, aby to zde vyklidili," řekl ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Lidé bez domova, kteří zde přebývali, si vzali osobní věci, zbytek nepořádku v podobě přístřešků, madrací, různých hadrů, PET lahví a dalších předmětů, uklidili a odvezli pracovníci firmy Compag.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…