Mladá Boleslav má již digitální povodňový plán

17.10.2011 13:25

Digitální povodňový plán statutárního města Mladá Boleslav je již hotov a zveřejněn na internetu.

Mladá Boleslav má již digitální povodňový plán
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Město tak získává cenný nástroj pro řízení povodňových rizik a zároveň mají i občané novou možnost prohlížet si nyní povodňový plán i prostřednictvím internetu. Tento projekt řeší zpracování digitálních povodňových plánů nejen pro Mladou Boleslav, ale i obce, které jsou nejvíce ohroženy povodněmi a které projevily o zpracování digitálních povodňových plánů zájem. Jsou jimi město Bakov nad Jizerou, město Dolní Bousov, městys Brodce, obec Předměřice nad Jizerou, obec Krnsko a obec Řepov.

"Zároveň se tím město zapojilo aktivně do povodňového informačního systému ČR, který spravuje Ministestvo životního prostředí," řekl za zpracovatele plánu Petr Hurych, jednatel společnosti Hydrosoft. Povodňový plán Mladé Boleslavi je navíc zpracován na stejné platformě jako plán Středočeského kraje. Pro odpovědné osoby na magistrátu města a v úřadech obcí zapojených do projektu znamená digitální povodňový plán možnost podstatně rychleji a efektivněji rozhodovat při krizových situacích.

Projekt Zpracování digitálních povodňových plánů je spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti a z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí. Celkové náklady na tento projekt jsou přes 770.000 Kč s tím, že dotace pokryje 90 procent. Celou částku nejdříve zaplatí město Mladá Boleslav. Po obdržení dotace a vyúčtování spoluúčasti s jednotlivými obcemi v projektu zahrnutými budou celkové náklady na zpracování plánů včetně DPH města Mladá Boleslav představovat částku řádově ve výši 40.000 Kč.

Digitální povodňový plán najdete na webu http://dpp.mb-net.cz a ode dneška také na webu města v rubrice Krizové řízení a kontakty (http://www.mb-net.cz/?page=cz,krizove-rizeni-a-kontakty).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…