Mladá Boleslav plánuje pokračovat v zateplování budov škol a školek

18.10.2019 20:04

Také v příštím roce plánuje vedení města pokračovat v zateplování školních budov, potvrdil náměstek primátora Daniel Marek.

Mladá Boleslav plánuje pokračovat v zateplování budov škol a školek
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Určitě chceme jít touto cestou i nadále. Osvědčil se nám mode, který jsme aktuálně použili u zateplení 9. základní školy, tedy rozložit to do dvou let, aby se největší objem hrubé práce stihl o letních prázdninách. Letos jsme tímto způsobem dokončili zateplení Pastelky a začali jsme první etapu zateplení mateřské školky Sahara," vysvětlil náměstek.

Na budově mateřské školy Sahara tak byla během prázdnin vyměněná okna, v příštím roce pak bude následovat vlastní zateplení opláštění.

Rada města v pondělí schválila zadání veřejné zakázky na zateplení další školky, tentokrát půjde o MŠ Čtyřlístek, a i tady bude zateplení rozděleni do dvou etap.

Celkové zateplení se sestává z instalace vzduchotechniky, výměny otvorových výplní a zateplení obvodových stěn a střešní konstrukce včetně hospodářské budovy a rekonstrukce spojovacího krčku. "Celková cena je necelých 26 milionů bez DPH a opět chceme využít dotace. ta je v případě zateplení 40 % a v případě výměny vzduchotechniky až 70 procent uznatelných nákladů," dodal Daniel Marek.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…