Mladá Boleslav se opět připojila k celostátní akci Jehla

18.04.2019 18:11

V úterý 16. dubna proběhl už 5. ročník celostátní akce Jehla, zaměřené na sběr nebezpečného infekčního odpadu po narkomanech.

Mladá Boleslav se opět připojila k celostátní akci Jehla
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vloni strážníci ze 40 měst během jednoho dne společně sesbírali na dětských hřištích a rizikových místech téměř 1000 kusů použitých jehel a stříkaček. Během dne nasbírali strážníci přímo v Mladé Boleslavi při této akci celkem 96 kusů injekčních stříkaček a kontaminovaného materiálu. I když kontaminovaný materiál při své kontrolní činnosti sbírají průběžně, mají tyto specificky zaměřené akce velký smysl. Snižují riziko nákazy, připomínají veřejnosti správný postup při nálezu tohoto odpadu a poskytují strážníkům informace o pohybu drogově závislých osob. Množství nalezeného kontaminovaného odpadu se v posledních letech snižuje, ale riziko stále hrozí.

"Připomínáme, aby lidé tento materiál v případě nálezu sami nesbírali a mysleli především na svou vlastní bezpečnost. Nález je nutné neprodleně nahlásit na linku 156, strážníci městské policie zajistí jeho odborný sběr a následnou likvidaci," podotkl zástupce ředitele mladoboleslavské městské policie Ondřej Kubala. I letos se do akce Jehla zapojili také mladoboleslavští strážníci. Ti během úterý zkontrolovali vytipované lokality, zejména dětská hřiště a sportoviště, v katastru celého města. Během dne nasbírali celkem 96 kusů injekčních stříkaček a dalšího podobného kontaminovaného materiálu. Strážníci budou v kontrole města pochopitelně pokračovat i nadále během celého roku. Vloni odstranila městská policie z ulic Mladé Boleslavi celkem 857 ks injekčních stříkaček.

Letos se zúčastnili strážníci z těchto měst: Brno, České Budějovice, Český Těšín, Frýdek-Místek, Havířov, Hradec Králové, Cheb, Jihlava, Karlovy Vary, Karviná, Kladno, Kroměříž, Liberec, Mariánské Lázně, Mladá Boleslav, Náchod, Nejdek, Olomouc, Opava, Ostrava, Ostrov, Pardubice, Plzeň, Praha, Prostějov, Přelouč, Přerov, Rakovník, Rotava, Tábor, Teplice, Trmice, Trutnov, Ústí nad Labem, Zlín.

Rekapitulace za uplynulé roky, včetně roku 2019:

Rok 2015
Města: Brno, Praha
zapojeno: 80 strážníků, kteří sebrali  447 kusů kontaminovaného materiálu;

Rok 2016
Města: Dobruška, Brno, České Budějovice, Pardubice, Plzeň, Praha, Ostrava, Trutnov
zapojeno: 200 strážníků, kteří sebrali 562 kusů kontaminovaného materiálu;

Rok 2017
Města: Břeclav, České Budějovice, Český Těšín, Dobruška, Havířov, Hodonín, Cheb, Chodov, Jihlava, Karlovy Vary, Karviná, Kladno, Kroměříž, Liberec, Mladá Boleslav, Nejdek, Nové Město nad Metují, Opava, Ostrava, Ostrov, Pardubice, Plzeň, Praha, Přelouč, Rakovník, Sokolov, Tábor, Teplice, Trutnov, Ústí nad Labem, Veselí nad Moravou, Zlín
zapojeno: 420 strážníků, kteří celkem sebrali 615 kusů kontaminovaného materiálu;

Rok 2018
Města: Brno, České Budějovice, Český Těšín, Frýdek – Místek, Havířov, Hodonín, Hradec Králové, Cheb, Karlovy Vary, Karviná, Kladno, Kroměříž, Lanškroun, Liberec, Mariánské Lázně, Mladá Boleslav, Modřice, Náchod, Nejdek, Nové Město nad Metují, Olomouc, Opava, Ostrava, Ostrov, Pardubice, Plzeň, Praha, Prostějov, Přelouč, Přerov, Rakovník, Rotava, Sokolov, Tábor, Teplice, Trutnov, Ústí nad Labem, Veselí nad Moravou, Zlín.
zapojeno: 471 strážníků, kteří celkem sebrali 996 kusů kontaminovaného materiálu;

Rok 2019
Města: Brno, České Budějovice, Český Těšín, Frýdek-Místek, Havířov, Hradec Králové, Cheb, Jihlava, Karlovy Vary, Karviná, Kladno, Kroměříž, Liberec, Mariánské Lázně, Mladá Boleslav, Náchod, Nejdek, Olomouc, Opava, Ostrava, Ostrov, Pardubice, Plzeň, Praha, Prostějov, Přelouč, Přerov, Rakovník, Rotava, Tábor, Teplice, Trmice, Trutnov, Ústí nad Labem, Zlín. (výsledky akce dodalo v termínu 30 městských policií)
Celkem bylo letos v republice do akce zapojeno 35 městských policií a v nich přes 470 strážníků, kteří celkem sebrali přes 800 kusů kontaminovaného materiálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…