Mobilní aplikace InCity přinesla městu Hradec Králové ocenění

02.11.2014 7:29 | Zprávy

Zhruba půl roku ostrého provozu má za sebou mobilní aplikace InCity, prostřednictvím níž mohou zájemci čerpat do svých chytrých mobilních telefonů či tabletů ty nejčerstvější informace o městě Hradec Králové zcela zdarma. Kromě zpráv, aktualit je všem pohodlně k dispozici i přehled akcí ve městě a uživatel se rychle dostane k turistickým i dalším servisním informacím.

Mobilní aplikace InCity přinesla městu Hradec Králové ocenění
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Právě tyto výhody teprve půl roku fungujícího projektu ocenila odborná porota třetím místem v kategorii multimédií na 21. ročníku národního festivalu turistických filmů TOUR REGION FILM v Karlových Varech.

Toto ocenění je zvlášť významné, neboť jde o prestižní mezinárodní přehlídku filmových a multimediálních počinů v oblasti cestovního ruchu. Cenu poroty také získaly další dva projekty, do nichž je město Hradec Králové zapojeno, a to videotrasy na portálu www.turistika.cz a geolokační hra Geofun.

Díky mobilní aplikaci InCity, která je ke stažení na internetu zdarma, mají uživatelé chytrých telefonů a tabletů aktuální a ověřené informace z Hradce Králové kdykoli a kdekoli k dispozici. Kromě aktualit z městského webu je možné se dostat k akcím uvedeným na informačním, prodejním a rezervačním portálu města HKpoint. „Přehledně jsou v aplikaci uvedena základní data o městě, památkách, prostor je věnován i procházkovým okruhům ve městě, informačnímu centru nebo městskému okolí. Aplikace přibližuje uživatelům kulturní instituce ve městě, sportoviště a dětská hřiště, slavnosti a festivaly. Součástí jsou i servisní informace jako například možnosti parkování ve městě, kontakty na jednotlivé odbory magistrátu města, úřední deska. Přes aplikaci je možné nahlásit i závadu ve městě nebo se dozvědět více informací ke svozu odpadů či úklidu města. Nechybí zde ani důležité kontakty pro ty, kteří se ocitnou v krizové situaci,“ vyjmenovává výhody projektu Aleš Mokren, vedoucí odboru kultury, sportu a cestovního ruchu královéhradeckého magistrátu a dodává, že díky aplikaci lze rezervovat a zakoupit vstupenky na různé akce nebo odeslat parkovací SMS zprávy. Samozřejmostí je využívání mapového zobrazení, služeb navigace a polohových služeb mobilních zařízení - díky nim aplikace seřadí vyhledané cíle podle aktuální vzdálenosti.

Obsah aplikace je totiž propojen s hlavními městskými informačními zdroji, jako je např. oficiální web města www.hradeckralove.org a informační, prodejní a rezervační portál města HKpoint www.hkpoint.cz a s dalšími. Aplikace dostala loni v zimě zelenou od rady města, která vznik projektu podpořila částkou 60 tisíc korun. Jejím uživatelům se již brzy naskytnou další možnosti, přibude například propojení s turistickým portálem Královéhradeckého kraje a jazykové mutace.

Výsledky ocenění jsou k dispozici zde: http://www.tourfilm.cz/admin/download/files/V__sledky_TRF_2014.pdf

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: hradeckralove.org

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

16:31 Přerov: Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

Big Lebowski, Sex ve městě, Matka v trapu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Gump – jsme dvojka, Osvícení,…