Moravská Třebová: Ulice Svitavská je opět průjezdná

17.12.2021 17:57 | Tisková zpráva

Letošní část procesu revitalizace ul. Svitavská je dokončena, stavební práce budou pokračovat na jaře roku 2022. Ulice je opět průjezdná, obnoven byl také provoz autobusových zastávek.

Moravská Třebová: Ulice Svitavská je opět průjezdná
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Po dobu výstavby nové nemocnice zůstává uzavřena část ulice Školní. Prosíme řidiče, aby při průjezdu stavbou dodržovali sníženou rychlost. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

Celková revitalizace ulice Svitavská letos probíhá v úseku od J. K. Tyla po Dr. Janského u Penny marketu. Mezi hlavní důvody nutnosti komplexních oprav patří havarijní stav kanalizace a vodovodu, poškozený povrch vozovky, souběžně probíhající stavba nové budovy nemocnice, lipová alej na hranici životnosti, nekoncepčně využitý prostor před SBD a nedostatečná bezpečnost cyklistů a silničního provozu. Investiční akci s náklady 20 mil. Kč bez DPH provádí firma EVT stavby s.r.o. Jedná se o jeden z nejdůležitějších projektů roku 2021, díky kterému se ulice stane moderní a reprezentativní branou do města.

Zodpovědná osoba: Karel Němec, hlavní stavbyvedoucí, tel: 777 125 496, stavbyvedouci2@evt.cz
"V tuto chvíli jsou položeny podkladní vrstvy vozovky a silnice je v celém úseku průjezdná bez omezení. Stavební práce jsou přerušeny a pokračovat budou na jaře roku 2022, kdy bude dokončena finální obrusná vrstva komunikace, dopravní značení a nezbytné terénní úpravy," vysvětluje starosta Miloš Mička.

Uzavírka části ulice Školní

Ve vazbě na výstavbu nové budovy nemocnice následné péče Pardubický kraj provádí přesunutí chodníku pro chodce na protější stranu ulice Školní. Stavební práce budou až do termínu dokončení stavby nemocnice spojeny s úplnou uzavírkou v úseku mezi ulicemi Svitavská a Palackého.

Nový chodník u nemocnice

Pardubický kraj pokračuje s výstavbou nové budovy nemocnice následné péče. Během posledního jednání se zástupci kraje bylo také dohodnuto, že firma VCES a.s. provede ještě v letošním roce položení nového chodníku v části od ul. Školní po evangelický kostel u nové budovy nemocnice následné péče.

Kanalizace v ulici Údolní

V okolí ulice Údolní byla v minulosti veškerá povrchová voda svedena do nedalekého zatrubněného potoka. Vzhledem k množství vody při vydatných srážkách pak opakovaně docházelo k zatápění sklepů rodinných domů. „I s ohledem na podněty obyvatel jsme se tento problém rozhodli vyřešit prostřednictvím nové dešťové kanalizace, která byla v letošním roce v úseku od kiosku u nemocnice směrem k ulici Údolní vybudována v rámci probíhající revitalizace ulice Svitavská. Navazujeme tak na současný trend v podobě budování oddílné kanalizace ve městech. Do budoucna počítáme s pokračováním budování nové kanalizace směrem k čerpací stanici v rámci dalších plánovaných etap revitalizace ul. Svitavská. Komplexní řešení odvodu povrchových vod bude zakončeno výstavbou poldrů v údolí nad ulicí Údolní. Město má již zpracovanou projektovou dokumentaci a nyní čekáme na vyhlášení vhodného dotačního programu, který by nám pomohl s financováním,“ vysvětluje starosta Miloš Mička. V dalších letech plánujeme také úpravu kanalizace v okolí ZŠ Palackého, Charity Moravská Třebová a evangelického kostela ve vazbě na výstavbu nové budovy nemocnice následné péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…