Moravské Budějovice dostaly deset tisíc roušek

13.09.2020 8:36

Jihokorejská firma KHNP podporuje region

Moravské Budějovice dostaly deset tisíc roušek
Foto: wikipedie.org
Popisek: Moravské Budějovice

Memorandum o spolupráci s energetickými firmami z regionu, podpis smlouvy o podpoře třebíčského hokeje na další sezónu, předání darů pro školy, domovy seniorů a neziskové organizace a také setkání se starosty obcí spojené s předáním 450 000 roušek z Jižní Koreje, to byl účel návštěvy generálního ředitele KHNP Jae-hoon Chung v Třebíči ve čtvrtek 3. září. Setkání spojené s předáním roušek pro obce se zúčastnila i místostarostka Moravských Budějovic Jana Kiesewetterová.

KHNP je jedním z potenciálních dodavatelů výstavby nových Dukovan. Energetické Třebíčsko v minulých letech uspořádalo několik kulatých stolů s možnými dodavateli, jedním z nich byla právě KHNP.

Tisíce roušek pro Jaroměřice nad Rokytnou a další města

Celkem 450 000 roušek pro obce a jejich občany předal Jae-hoon Chung se svými kolegy starostům na třebíčské radnici. Vše probíhalo za přísných hygienických opatření. Krabice plné roušek převzal starosta Třebíče Pavel Pacal, starosta města Jaroměřice nad Rokytnou Karel Müller, předseda Energoregionu 2020 Vladimír Měrka, místostarostka Moravských Budějovic Jana Kiesewetterová, místostarosta Moravského Krumlova Zdeněk Juránek, místostarosta Ivančic Jaroslav Sojka. Covidová situace v Jižní Koreji je podobná jako v České republice. Korejská i česká strana diskutovala o jaderné energetice, o životě v obcích a regionu a také o současných covidových opatření, které ovlivňují život v obou zemích. Roušky jsou vyrobené v Jižní Koreji a KHNP je poskytlo jako dar. Administraci převozu zajistilo město Třebíč, díky tomu ulehčilo vyřizování ostatním městům. „Velmi si daru vážíme, roušky použijeme v boji proti koronaviru. Jsem ráda, že jsem se mohla setkat se zástupci KHNP a také se více dozvědět o jejich energetických projektech v zahraničí a plánech v České republice, konkrétně v našem regionu,“ řekla po setkání Jana Kiesewetterová.

Podpořili Charitu, domovy pro seniory i děti

Po tři roky organizují každý rok v regionu Jaderné elektrárny Dukovany jihokorejští studenti dobrovolnický program pro širokou veřejnost. Letošní plány překazila pandemie covid-19, která znemožnila dobrovolníkům do České republiky přiletět. Proto vymysleli alternativu. Poslali do Česka věcné dary – batohy, ručníky a kapesníky. S organizací a distribucí pomohla třebíčská organizace Střed. Mezi podpořenými byla Oblastní Charita Třebíč, Dětský domov Hrotovice, základní škola v Hrotovicích, Diakonie Myslibořice, základní školy v Moravském Krumlově a domovy pro seniory v Třebíči a ve Velkém Meziříčí. „Dobrovolnické aktivity pořádáme v našich pěti regionech v Jižní Koreji, kde se nacházejí jaderné elektrárny. Pro KHNP je velmi důležitá spolupráce a podpora v místech, kde působí. Rádi bychom pokračovali v dobrovolnickém programu i dále a nebráníme se dalšímu rozšíření,“ prohlásil Jae-hoon Chung.

Memorandum o spolupráci s firmami z regionu

Generální ředitel Jae-hoon Chung se také sešel s místními firmami a diskutovali o přípravě výstavby nového jaderného zdroje v Dukovanech. Memorandum o spolupráci podepsaly firmy, které jsou zároveň členy Energetického Třebíčska a Okresní hospodářské komory – Nuvia, TES, MICo, I&C Energo. „Pátým rokem udržujeme vztahy s KHNP a propojujeme je s našimi firmami. Jižní Korea je lídrem nejen v energetice, ale také v dalších oblastech moderního průmyslu a bude záležet i na nás, jak využijeme náš potenciál,“ sdělil předseda Energetického Třebíčska Vítězslav Jonáš a dodal, že připravova ná výstavba nového bloku v Dukovanech přinese tisíce pracovních míst a také další možnosti pro místní firmy ve formě spolupráce na zahraničních projektech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…