Most: Cyklisté i chodci opět zahájili turistickou sezonu

27.04.2016 6:28

Na konec dubna již tradičně připadá zahájení turistické sezony, které si nenechávají ujít ani Mostečané. Třebaže to dlouho vypadalo, že bude pršet, pěkné počasí nakonec na 1. náměstí přilákalo zhruba 250 cyklistů i chodců, kteří po třech určených trasách v různé délce vyrazili k děkanskému kostelu Nanebevzetí Panny Marie. Do Mostu zavítali mimo jiné i sportovní nadšenci z Ústí nad Labem.

Most: Cyklisté i chodci opět zahájili turistickou sezonu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Nejrychlejší cyklisté na patnáctikilometrové trase dorazili ke kostelu již po hodině, poslední pak po absolvování téměř čtyřicetikilometrové trasy zhruba po čtyřech hodinách. U kostela na účastníky čekala hudební produkce, stánky s občerstvením i různé atrakce, jako například „překážková dráha“ pro cyklisty nebo možnost si s pomocí speciálních brýlí vyzkoušet, jak se po požití alkoholu nebo třeba LSD mění viditelnost a orientace.

Jezdci i chodci si odnesli i odměny v podobě cyklistické lahve, reflexní pásky a drobných dárků pro děti, jako je třeba jojo nebo pastelky. Zájemci si rovněž mohli umýt kolo u cisterny s vodou, kterou zajistily technické služby. Na akci se představil i projekt Na kole jen s přilbou. Více informací zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…