Most: Dopravní podnik podporuje kampaň Na hulváta ne!

09.01.2017 15:33

Dopravní podnik podporuje kampaň Plzeňských městských dopravních podniků s názvem Na hulváta ne! V této kampani chtějí plzeňští dopraváci upozornit na hlavní problémy, se kterými se řidiči MHD i cestující setkávají každý den. S obdobnými problémy se setkávají řidiči městské hromadné dopravy i v Mostě nebo Litvínově.

Most: Dopravní podnik podporuje kampaň Na hulváta ne!
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Snad každý někdy zažil zablokovanou křižovatku, „zasekanou“ silnici nebo auto parkující v zastávce MHD. V rámci kampaně je snaha vysvětlit, proč je například problém, pokud někdo na chvíli zastaví například v zastávkovém prostoru (zálivu)? Zkuste si například s osmnáctimetrovým autobusem zajet do zastávkového zálivu tak, aby vůz zastavil přímo u nástupní hrany, když v zastávce stojí odstavené auto.

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik práce dá například člověku s francouzskými holemi sejít z nástupní hrany a poté nastoupit do „nízkopodlažního“ vozu, který v tu chvíli ztrácí kouzlo nízkopodlažnosti jen proto, že autobus nemohl správně zajet do zastávky?

Cílem kampaně je ukázat dopady, které takové jednání přináší. Mnoho lidí si je jen neuvědomuje a k podobným situacím by nemuselo docházet, kdyby byli řidiči osobních nebo dodávkových vozů alespoň malinko ohleduplnější k ostatním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…