Most: Město neobdrželo dotaci na kompostéry pro občany

17.01.2021 13:49

Statutární město Most prostřednictvím Technických služeb města Mostu, a. s., žádalo v červenci loňského roku o dotaci na domácí kompostéry pro občany.

Most: Město neobdrželo dotaci na kompostéry pro občany
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Jelikož došlých žádostí bylo čtyřikrát více, než bylo pro vyhlášenou výzvu alokováno finančních prostředků, naše žádost zůstala mezi těmi nepodpořenými," informoval Marek Radics z odboru životního prostředí a mimořádných událostí Magistrátu města Mostu.

"Byly upřednostněny především menší obce, kde jsou v drtivé většině rodinné domy se zahradami. Odpadů, určených do domácích kompostérů, se proto v těchto obcích produkuje více.

Nicméně i dál se budeme snažit hledat další dotační tituly, ze kterých se předmětné kompostéry dají pořídit. Nabízí se využít dotačního titulu Krajského úřadu Ústeckého kraje, který bude vyhlášen v jarních měsících tohoto roku," vysvětluje Marek Radics.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.