Most: Pěší hlídky strážníků a asistentů dohlížejí na klidný průběh Památky zesnulých

29.10.2021 18:35 | Tisková zpráva

Ve dnech, kdy lidé přicházejí uctít Památku zesnulých, posiluje Městská policie Most kontroly na městských hřbitovech. Motohlídky a pěší hlídky strážníků dohlížejí na místa posledního odpočinku již od úterý 26. října. Od 30. října do 2. listopadu bude na městském hřbitově zajištěna nepřetržitá 24 hodinová ostraha pěšími hlídkami strážníků a asistentů prevence kriminality.

Most: Pěší hlídky strážníků a asistentů dohlížejí na klidný průběh Památky zesnulých
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

„Naším cílem je zejména zajištění veřejného pořádku a klidného průběhu těchto dní, kdy na hřbitovy přijíždějí nejen občané Mostu, ale také návštěvníci z jiných měst. Chceme dohlédnout na bezpečí zejména seniorů a připomenout jim, aby dávali pozor na sebe i své osobní věci,“ uvedl ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Je vždy lepší se na hřbitov vypravit ve dvojici nebo ve skupině, než jít úplně sám. Lepší je také vybírat čas návštěvy hřbitova tak, aby bylo světlo, a na hřbitově byli další lidé. Věnujte také zvýšenou pozornost ochraně svého majetku.

„Občané by neměli nechávat v zaparkovaných automobilech viditelně cenné věci. Také při péči o pietní místa by neměli odkládat tašky a kabelky na místa, která nebudou mít nepřetržitě pod dohledem a od odložených věcí odcházet. Pokud kdokoliv zaznamená podezřelé jednání, neváhejte se obrátit na přítomné strážníky nebo asistenty nebo zavolejte na linku 156. Linka 156 je tu pro vás, pro občany,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Strážníci budou v okolí hřbitovů také dohlížet na správné parkování a zajištění bezpečného průjezdu vozidel městské hromadné dopravy a integrovaného záchranného systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…