Most: První Majáles slavil obrovský úspěch, zúčastnily se jej stovky studentů

26.04.2016 15:33

Stovky studentů se ve druhé polovině dubna zúčastnily prvního majálesu po téměř padesáti letech. Zástupci pěti mosteckých škol se nejprve sešli na 1. náměstí a po krátkém programu se jejich průvod vydal na Benedikt, kde na ně čekala řada hudebních vystoupení, která pokračovala i v sobotu.

Most: První Majáles slavil obrovský úspěch, zúčastnily se jej stovky studentů
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Již o několik dní dříve zástupci Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotnické, Obchodní akademie, Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy (působí jako jeden subjekt) a Střední školy diplomacie a veřejné správy společně ozdobili májku, která bude dominovat 1. náměstí až do konce května. Samotný majáles pak odstartoval právě u májky, kde se postupně scházeli studenti, kteří absolvovali několik soutěží a následně vyrazili v průvodu na Benedikt.

„Na Benediktu jsme nejprve vyhlásili krále a královnu letošního, po mnoha letech prvního majálesu. Následovala řada vystoupení místních mladých kapel a program pokračoval i v sobotu. Počet samotných studentů odhadujeme na 500, ale složení návštěvníků se během obou dnů stále měnilo, takže jejich celkový počet se určitě vyšplhal na dvojnásobek,“ uvedl vedoucí odboru školství, kultury a sportu mosteckého magistrátu Tomáš Brzek. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.