Most: Udržuj přátelství - hledej dobro

04.07.2023 10:23 | Tisková zpráva

Takto motivovaný projekt byl během května tématem pro výtvarné práce v nízkoprahových klubech Charity Most, v nichž se sdružují děti ze sociálně slabých rodin z Mostu i širšího okolí.

Most: Udržuj přátelství - hledej dobro
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Děti byly nadšené a pod vedením stejně nadšených vychovatelek vznikly pěkné, úsměvné a duši hladící výkresy, ale i drobné dekorativní předměty, lahodící oku. A protože se jedná o projekt přeshraniční, uplatnila se i němčina.

Na konci školního roku byla v sídle Charity Most zahájena výstava těchto pěkných exponátů a děti i s rodiči byly pohoštěny a prožily hezké odpoledne.

Most

Tato smysluplná a působivá akce je produktem letos již sedmnáctiletého aktivního partnerství Charity Most s Domovským spolkem a Vesnickým muzeem německé krušnohorské obce Gahlenz, které svými přeshraničními aktivitami sbližuje české a německé školáky, ale vytvořilo již pěkná, neformální přátelství i mezi dospělými.

Výstava v charitní vstupní recepci a v zasedacím sále potrvá do poloviny srpna, a pak je pro děti organizován výlet do německého Krušnohoří, kde se mj. v tamním Vesnickém muzeu uskuteční společná přehlídka s německými kamarády, kteří na stejné projektové téma malují a tvoří také. V Německu pak zůstane česká část výstavy a v Charitě Most bude do konce září k vidění část německá.

most

Pro děti obou národností je tam připraven velmi pěkný celodenní program s návštěvou parku miniatur Malé Krušnohoří a loutkovým divadlem ve městě Oederan a v Gahlenz je čeká prohlídka expozice, jak žili a pracovali horalé před několika staletími, ale i zábavně-vzdělávací přednáška, zajímavé krušnohorské tradice a krásná příroda.

Pro děti ze sociálně slabého prostředí jsou tyto každoroční výlety velkým zážitkem a motivují a formují jejich vývoj a vztah k životu i k lidem. A udržovat přátelství a hledat dobro můžeme doporučit velkým i malým, tedy všem!

Projekt je finančně podpořen Česko-Německým fondem budoucnosti.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…