Most: V příjemnou odpočinkovou zónu se promění park Hrabák

01.02.2021 14:51

Lesopark Hrabák se dává do pořádku. Plné ruce práce mají v parku v tomto období technické služby, které provádějí prořezávku a úpravu dřevin, která začala už na podzim loňského roku.

Most: V příjemnou odpočinkovou zónu se promění park Hrabák
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Práce se aktuálně provádějí v krajní části ve směru od vrcholu vstupních schodů do parku. „Kromě prořezávky provádějí pracovníci technických služeb výchovné, zdravotní a bezpečnostní řezy na stromech, které po jejich výběru v parku zůstanou. Stranou jejich zájmu nezůstávají ani keře, které jsou značně zanedbané,“ informoval ředitel Technických služeb Most Václav Zahradníček.

Některé z nich proto budou odstraněny zcela, jiné zmlazeny, aby je bylo možno později tvarovat. Pracovníci technických služeb také frézují pařezy, které zůstaly po současném či již dávném kácení. „Materiál, který vznikne při pracích, se na místě štěpkuje a štěpky se poté používají k nové výsadbě stromů a keřů,“ uvedl dále ředitel technických služeb.

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí

Většina těchto prací se provádí ručně a je tedy fyzicky velmi náročná. Využívají se především křovinořezy a motorové pily, pokud to je jen trochu možné, pomáhá robogreen. „To je dálkově řízený stroj, který dokáže pracovat až s 23 druhy nářadí – od nožové sekací hlavy až po pařezovou frézu. Může vykonávat práce bez ohledu na prostředí i roční období. Tento stroj technické služby zakoupily již v roce 2017. Používá se v podobných prostředích – vyčistil podstatnou část Šibeníku a např. i prostor naproti pumpě Benzina při výjezdu z Mostu do Čepiroh,“ podotýká Václav Zahradníček a dodal, že práce ztěžují za léta nashromážděné černé skládky ukryté v hustém křoví.

Cílem je dát parku svěží podobu, aby lidé mohli využívat tuto tradiční relaxační a odpočinkovou zónu. V budoucnu se počítá také s výsadbou nových stromů a keřů, případně i trvalkových záhonů. „Práce budou v parku pokračovat i v následujících letech,“ informoval ještě ředitel Zahradníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …