Most: Žoldnéři budou opět stíhat magistra Kelleyho na útěku z vězení

15.06.2016 9:17

Magistr Edward Kelley, vězněný na hradě Hněvín, se již po patnácté pokusí slanit z věže a zmizet svým pronásledovatelům. Bude tentokrát jeho pokus úspěšný?

Most: Žoldnéři budou opět stíhat magistra Kelleyho na útěku z vězení
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

To zjistíte v sobotu 18. června, kdy je naplánován další Den magistra Kelleyho plný zábavy, soutěží, divadelních představení, ukázek dobových řemesel i zápolení rytířů. Začátek je v 10 hodin, slavnostní zahájení proběhne v 11:15 hodin. Návštěvníci se tentokrát dozvědí nejen informace z historie pobytu magistra Kelleyho, ale i vztahu císaře Karla IV. ke královskému městu.

Divadelní scéna nabídne postupně představení Dracula (v 11:30 hodin), Na kouzelném paloučku (loutková revue s postavičkami ze Studia Kamarád, v 13:30 hodin), vystoupení kapely Nedloubej se v nos (v 15:30 hodin), kouzelnickou show nejen pro děti Pavla Kožíška (v 17 hodin) a představení Osudy dobrého vojáka Švejka (v 21 hodin).

Na nádvoří budou návštěvníci moci sledovat ukázky sokolnictví, vystoupení kejklířů a žoldnéřů a ukázky historického šermu. Připraveny budou i dobové soutěže, bublinová show, historické tržiště nebo ukázka výcviku služebních psů.

Po celý den bude pro veřejnost otevřena hvězdárna, Dílna magistra Edwarda Kelleyho a Alchymistická dílna. Děti pak budou moci se Střediskem volného času od 10 hodin absolvovat dobrodružnou cestu lesem s překvapením. Ve sklepní místnosti na divadelním nádvoří bude připravena výstava kočovného muzea strašidel, oživlá strašidla a čarokrámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…