Most: Zpívej Bacha

13.09.2023 19:06 | Tisková zpráva

O první zářijové neděli se ředitelka Charity Most Mgr. Světlana Nikolova s doprovodem zúčastnila koncertu „Zpívej Bacha“. Přijala tím pozvání partnerského města a Základní školy Vévody Heinricha Marienberg.

Most: Zpívej Bacha
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Jednalo se o hudební festival věhlasného mistra varhanní stavby a hudebního skladatele Johanna Gottfrieda Silbermanna (1683-1753) a též o jubileum 200 let uměleckého působení Johanna Sebastiana Bacha, jímž očividně žilo celé město.

V tamním zcela zaplněném kostele Panny Marie, za přítomnosti významných osobností města, regionu i Svobodného státu Sasko, doprovodu živé hudby a naprosto mimořádné a pro nás nevídané choreografie, zpívalo 180 dětí, žáků třetích a čtvrtých tříd tří Marienberských základních škol.

kostel

Mezi nimi i ZŠ, nesoucí jméno zakladatele města, s níž si touto krásnou akcí Charita Most připomněla patnáct let aktivního přeshraničního partnerství, které i nadále sbližuje děti i pedagogy, rozšiřuje obzory a vede ke vzájemnému poznávání.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…