Na Colours of Ostrava budou mít premiéru odpadové kontejnery zdobené graffiti

16.07.2018 17:37

I letos budou na festivalu Colours of Ostrava návštěvníci i úklidové čety odkládat odpad do kontejnerů společnosti OZO Ostrava.

Na Colours of Ostrava budou mít premiéru odpadové kontejnery zdobené graffiti
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

 Loni společnost z festivalu svezla bezmála 80 tun odpadu. I letos bude v různých částech areálu návštěvníkům k dispozici celkem 70 kontejnerů na směsný i tříděný odpad a pro odpad posbíraný úklidovými četami 10 kontejnerů velkoobjemových. A tři z nich budou stejně jako celý festival hýřit barvami.

Na nápaditém designu těchto tří velkoobjemových kontejnerů se podíleli jak skuteční graffiti umělci Nikola Vavrous a Miroslav Špálek, tak zaměstnanci společnosti OZO Ostrava, která je poskytovatelem odpadových služeb pro zmíněný multižánrový hudební festival. „Jde o jeden z takzvaně čistých festivalů, v jejichž průběhu ani po skončení nikde nevidíte hory odpadu. Je to jednak proto, že organizátoři mají dobře zorganizován úklid, jednak i díky přístupu samotných návštěvníků festivalu. Ti se výrazně podílejí na tom, že Colours of Ostrava je festivalem přátelským i k životnímu prostředí. A my jsme rádi, že tomu můžeme být nápomocni,“ říká Vladimíra Karasová ze společnosti OZO Ostrava. „Stejně jako loni budou všechny kontejnery nejméně jednou denně, většinou v dopoledních hodinách, vyprazdňovány, na frekventovanějších místech i vícekrát. Pokud bude třeba, velkoobjemový kontejner bude vyvezen bezprostředně po telefonickém pokynu pořadatelů,“ pokračuje a poznamenává, že největší objem odpadu nesouvisí s návštěvníky Colours of Ostrava, ale s každodenním technickým provozem festivalu a zajišťováním zázemí například v podobě stánků s občerstvením a podobně.

Pomalované kontejnery nejsou prvním případem využití graffiti maleb v OZO Ostrava. Důkazem toho jsou dvě svozová vozidla, jejichž rotační válce loni vyzdobil právě první ze zmíněných umělců, známý pod značkou Khoma.

„Byli bychom rádi, kdyby návštěvníci festivalu nepojali naše další klasicky zelené velkoobjemové kontejnery jako výzvu k vlastní graffiti tvorbě,“ dodává v závěru Vladimíra Karasová. „A pokud přece jen nebudou moci odolat, zveme je na náš den otevřených dveří, který se uskuteční v sobotu 22. září v areálu OZO Ostrava v Kunčicích. Tady bude sprejování kontejnerů jednou z atrakcí pro návštěvníky, ale samozřejmě jim zde nabídneme hlavně možnost detailně se seznámit s prací popelářů a systémem třídění a zpracování odpadů.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…