Na kole dětem a Zlín. Partnerství pokračuje

29.02.2016 17:09

Spolupráce pořadatelů charitativní cyklotour Na kole dětem a města Zlína bude pokračovat i v letošním roce. Peloton v čele se slavným velocipedistou Josefem Zimovčákem se objeví na náměstí Míru ve čtvrtek 2. června.

Na kole dětem a Zlín. Partnerství pokračuje
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Na kole dětem je projektem, který pomáhá získávat prostředky na léčbu onkologicky nemocných dětí. Podporují jej jednotlivci, firmy i instituce. Za uplynulých šest ročníků už organizátoři podpořili léčící se děti a jejich rodiny částkou 4,8 milionu korun. „Od chvíle, kdy jsme dostali nabídku se připojit, jsme nedílnou součástí této akce. A vážíme si toho,“ přiznal primátor Miroslav Adámek. „Město Zlín je naším spolehlivým partnerem. Je poznat, že pan primátor zná jako lékař cenu zdraví,“ konstatoval hlavní organizátor cyklotour, velocipedista Josef Zimovčák.

Město Zlín využívá cyklotour i k propagaci dárcovství krve a kostní dřeně. Také letos se tak vedení radnice vydá s dalšími zájemci na transfůzní oddělení Krajské nemocnice T. Bati.

Na kole dětem potrvá od 1. do 11. června. Start bude mít v severomoravském Bruntále a cíl v západočeském Klášterci nad Ohří. Do Zlína účastníci přijedou v rámci 2. etapy, která bude mít start v Olomouci a skončí v Horní Lidči. K pelotonu se bude moci kdokoliv připojit a jet s ním libovolně dlouhou trasu.

Cyklotour má podporu celé řady osobností. Aktivně se jí v sedle pravidelně účastní například specialista na hrudní a břišní chirurgii Pavel Pafko, nebo přední český kardiochirurg Jan Pirk. Projektu pomáhají také reprezentant v badmintonu Petr Koukal, automobilový závodník Karel Loprais, či třeba trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Trnková.

Město Zlín podpoří letošní ročník částkou 20 tisíc korun. Pomůže také s organizací „zlínské“ části etapy a s propagací akce a jejich myšlenek. Účastníci pelotonu budou také tradičně přijati na radnici.

Více informací zájemci naleznou na www.nakoledetem.cz.

Jak můžete pomoci i Vy?

- Partnerstvím na projektu - Zakoupením trička Na kole dětem - Zakoupením náramku Na kole dětem - Aktivní účastí v pelotonu - Šířením informací o projektu mezi vaše přátele a známé - Příspěvkem na konto veřejné sbírky – číslo účtu: 107-484410267/0100

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…