Na prvního Hradečánka roku 2012 čeká překvapení

11.12.2011 12:10

Hned dvě překvapení jsou připravena pro prvního novorozence roku 2012 královéhradecké porodnice.

Na prvního Hradečánka roku 2012 čeká překvapení
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Hradečánka, který přijde na svět v příštím roce, jako první přivítá tradičně primátor města a jeho zákonnému zástupci předá finanční dar a později na slavnostním aktu Vítání občánku i zlatou pamětní minci. Podporu dnes s tímto návrhem vyslovili radní města.

Prvního Hradečánka, který bude mít trvalé bydliště v Hradci Králové, navštíví v porodnici primátor Zdeněk Fink a v hotovosti jeho zákonnému zástupci předá finanční dar pět tisíc korun. První český občánek města se může ještě těšit na pamětní zlatou minci, jež mu bude předána na slavnostním Vítání občánků v Divadle Drak zřejmě v dubnu příštího roku. Náklady na výrobu této mince se pohybují kolem 8300 Kč.

„První občánek města je každoročně sledovanou událostí snad ve všech větších městech. Hradec se rozhodl tradici nepřerušit, což dokládá i jednota hlasování radních napříč politickými stranami," dodává Josef Krofta, náměstek primátora města Hradec Králové.

„Tradice vítání občánků byla obnovena v roce 2009. Tohoto slavnostního aktu se mohou zúčastnit pouze děti s trvalým pobytem v Hradci Králové. Vítání občánků se týká dětí starších tří měsíců věku," uvádí Ľudmila Ducháčová, vedoucí odboru správního Magistrátu města Hradec Králové.

Termín uvítání dítěte splňujícího výše uvedené podmínky je nutné domluvit na matrice magistrátu. Pro účely evidence uvede žadatel jméno a datum narození dítěte, jméno a vztah k dítěti a adresu, na kterou bude zaslána pozvánka v době těsně před konáním obřadu a kontaktní telefon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…