Na radnici se sešli občané kvůli JV obchvatu Chebu

02.04.2014 20:41

1. dubna proběhlo na radnici setkání s občany Hájů a Podhradu, jednali o JV obchvatu Chebu.

Na radnici se sešli občané kvůli JV obchvatu Chebu
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Včera v odpoledních hodinách proběhlo na chebské radnici jednání s občany, týkající se organizace výstavby JV obchvatu Chebu. To bylo organizováno na základě veřejného příslibu daného starostou Pavlem Vanouškem na předešlém jednání, které se konalo 12. března v restauraci v Dolíčku. Cílem jednání bylo dát možnost především občanům žijícím v části města dotčeného výstavbou, aby vznesli své připomínky, dotazy a návrhy k organizaci stavby. Vedle starosty města Pavla Vanouška, náměstka hejtmana Karlovarského kraje Ing. Petra Navrátila, ředitele Krajské správy a údržby silnic Ing. Zdeňka Pavlase a technického náměstka Ing. Petra Šťovíčka a zástupců stavebních firem Strabag a Swietelsky, se setkání zúčastnila asi třicítka občanů a členů sdružení 'Za přívětivý Podhrad'. Stavební práce na jihovýchodním obchvatu Chebu začaly 12. března letošního roku. Obyvatelé Hájů a Podhradu se netajili obavami, že v lokalitě výrazně vzroste dopravní zatížení a negativní dopad, zejména v době výstavby, bude i na životní prostředí. Vedle věcných dotazů, byly vznášeny i výhrady k potřebnosti stavby, narušení krajiny, bezpečnosti dopravy a technickému stavu navazujících komunikací.

Občané byli informováni, že zásobování a přesuny materiálu budou probíhat přednostně z komunikace od Sv. Kříže z druhé strany od Podhradu a po trase stavby. K přerušení dopravního propojení z Podhradu do Chebu by nemělo dojít. Případná další protihluková opatření budou realizována, pokud se po dokončení ukáže, že jsou překračovány hlukové limity. Zemní práce, které nejvíce zatěžují prostředí, by měly být dokončeny do podzimu. S pracemi v nočních hodinách se nepočítá, s výjimkou prací na mostním objektu v rámci výluk na železniční trati. Souběžně připravuje KSÚS úpravy tří křižovatek a některých navazujících komunikací.

„ Na informační tabuli v místě stavby jsou uvedené veškeré potřebné informace i kontakty, na které se mohou občané, v případě nezbytnosti, dovolat,“ informoval jeden ze zástupců stavební společnosti.

Výstavba obchvatu bude stát přibližně 393 milionů korun, přičemž 85 % nákladů pokryje dotace z Regionálního operačního programu Severozápad. Dokončena by měla být do konce srpna 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…