Náchod: Do obnovy zámeckého kopce se zapojily děti ze základních škol

12.12.2021 20:12 | Tisková zpráva

Nedílnou součástí realizace rozsáhlého projektu obnovy zámeckého kopce v Náchodě je mimo jiné výsadba nových stromů. A právě tu si vyzkoušeli přímo na místě žáci náchodských základních škol.

Náchod: Do obnovy zámeckého kopce se zapojily děti ze základních škol
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Pod dohledem svých pedagogů a manažerky zeleně projektu s přesným názvem „Vzorová obnova zámeckého kopce v Náchodě" paní Ivy Cvetanové pomáhalo více než 120 dětí z šesti základních škol s výsadbou listnatých stromů.

Přibližně v hodinových intervalech se děti ve skupinách z jednotlivých škol střídaly na různých místech zámeckého kopce a pomáhaly s výsadbou habrů a buků s balem do předem připravených a vykopaných jam. Jako první vysadili žáci ze základní školy na Plhově dva buky v místě pod Galerií výtvarného umění Náchod. Další děti pak pokračovaly s výsadbou nad Střediskem volného času Déčko v ulici Zámecké.

Všichni si tak mohli přímo v terénu vyzkoušet postup sázení stromu, co obnáší ukotvení zemní kotvou nebo zabezpečení proti okusu a pomohli nanosit kůly, stromy zasypat zeminou a ukotvit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…