Náchod: Místostarosta Miroslav Brát jednal se zástupci Gminy Nowa Ruda

28.08.2016 11:36

Na návštěvu Gminy Nowa Ruda se vypravila z Náchoda malá delegace vedená místostarostou Miroslavem Brátem.

Náchod: Místostarosta Miroslav Brát jednal se zástupci Gminy Nowa Ruda
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Setkání probíhalo v prostorách Urzadu Gminy Nowa Ruda a jednání za polskou stranu vedli starostka Gminy Nowa Ruda Adrianna Mierzejewska a zástupce starostky Pawel Szafran.

„Nowa Ruda leží na vnějším perimetru polské příhraniční oblasti, kde najdeme tradiční města  a obce, se kterými Náchod dlouhodobě spolupracuje. Domnívám se však, že i zde se může najít řada průsečíků společných zájmů, které by nám umožnily čerpat pro naše záměry prostředky z vnějších zdrojů, zejména tedy z programů Evropské unie. Debata se vedla především v tématech  společných česko - polských mikroprojektů v oblasti kultury či podpory cestovního ruchu.

Právě zde bychom mohli realizovat první drobnější projekty Náchoda a Nowe Rudy. Předložím kolegům z městské rady na posouzení návrh vstoupit do společného projektu s Nowou Rudou, který by se týkal turistického zatraktivnění našich vodních lokalit. V Náchodě by se jednalo o společensko - edukativní prostor  v sousedství rybníka Podborný, v Nowe Rudě by zase projekt zacílili na turistické a další využití zatopeného lomu, který zde zůstal po ukončení těžební činnosti", vysvětluje místostarosta Brát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…