Náchod: Přípravy na léto v Kladském pomezí vrcholí

16.05.2021 13:53

První vlaštovkou bude zahájení provozu dvou pravidelných linek cyklobusů, které se poprvé rozjedou křížem krážem naším regionem v sobotu 29. května. Na svých toulkách se s nimi budete moci svézt až do konce září vždy o víkendech a o státních svátcích, v průběhu letních prázdnin budou již tradičně brázdit Kladské pomezí denně.

Náchod: Přípravy na léto v Kladském pomezí vrcholí
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Rodiny s dětmi jistě potěší pokračování oblíbené cestovatelské soutěže Toulavý baťoh, která plynule navazuje na loňský ročník. Pokud se vám loni nepodařilo nasbírat všech pět razítek nezbytných pro získání odměny, můžete v započaté hře pokračovat letos. V případě, že jste o soutěži dosud neslyšeli a rádi byste se zapojili, vyzvedněte si v některém z informačních center ilustrovanou herní mapu. Odměny za nasbíraná razítka budou vydávány na vybraných místech, kde se prostřednictvím vyplnění registračního formuláře můžete zapojit i do slosování o hodnotné ceny, které proběhne za oba ročníky 4. října 2021. Více informací najdete ZDE.

Celé prázdniny se v Kladském pomezí ponesou v duchu zážitků, nových poznatků i zábavy díky česko-polskému projektu Festival zážitků! Devět míst na české i polské straně hranice ožije tradicemi. Festivalové aktivity budou probíhat každý prázdninový den s opakováním v týdenních cyklech. Účastníci se seznámí s nejrůznějšími řemesly, regionálními zvyky či tradičními pokrmy a jejich výrobou. Součástí bude i soutěž o věcné ceny a mimořádný zážitek pro toho, komu se jako prvnímu podaří navštívit sedm festivalových míst. Pro více informací navštivte web ZDE.

Spoustu dalších novinek a inspirace, kam se v létě v našem regionu vydat za zážitky, poznáním či do přírody, najdete v letních novinách Kladského pomezí, které vyjdou 8. června. Poté budou k dostání na pultech informačních center a v elektronické podobě také na našich webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…