Náchod: Výstava na stromech představí letos téma Práce (bez) budoucnosti

25.09.2020 6:32

Stromy v parku u nádraží v Náchodě se první říjnový týden stanou netradiční galerií. 3.-10. října 2020 se tu uskuteční již šestý ročník Výstavy na stromech, která letos u příležitosti Týdne důstojné práce přináší téma Práce (bez) budoucnosti - tedy jak nové technologie promění práci a pracovní podmínky nejen zaměstnankyň a zaměstnanců.

Náchod: Výstava na stromech představí letos téma Práce (bez) budoucnosti
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Technologie tu mají být od toho, aby nám mnohé ulehčily - v zaměstnání, domácnosti či komunikaci. První jarní měsíc, plný zpřísněných karanténních opatření, definitivně odhalil, jak moc na nich naše každodenní životy závisejí. Pracovní schůzky v kancelářích se přesunuly na onlinové komunikační platformy, týdenní nákup nám díky internetové objednávce přivezla rozvážková služba až do domu, učební látku si žáci vyzvedli v online aplikaci.

Ne vždy ale technologické změny znamenají pouze ulehčení práce. Výstava na stromech na deseti panelech odhaluje, jak se robotizace, automatizace a digitalizace promítá do pracovních podmínek různých profesí. Výstavu nafotil Petr Vrabec, texty připravila Gaby Khazalová.

Výstavu připravila organizace NaZemi, v Náchodě ji již 6. rokem organizuje SOŠ sociální a zdravotnická - Evangelická akademie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…