Nadace města Karlovy Vary žádá zakladatele o podporu

14.07.2016 14:55

Nadace města Karlovy Vary žádá město o systematickou podporu. Předseda správní rady nadace Jiří Vaněček na společném jednání s primátorem města Petrem Kulhánkem informoval o aktuální situaci nadace, kterou město založilo před deseti lety.

Nadace města Karlovy Vary žádá zakladatele o podporu
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

V jejím statutu je zakotvena například  podpora kultury, sportu, vzdělávání, zdravotní a humanitární péče, v současnosti ale nadace díky nevelkým finančním zdrojům zvládne každoročně podpořit pouze omezený počet projektů. Dosud si nadace obstarávala veškeré prostředky sama, bez aktivní účasti města, a ročně se jí dařilo získávat a rozdělit desetitisíce až statisíce korun. Obě strany vyjádřily vůli začít úzce spolupracovat a koordinovat finanční podporu v uvedených oblastech, vyměňovat si informace o podpořených a nepodpořených projektech, řešit některé projekty společně a pokud možno nastavit trvalou finanční podporu od zakladatele nadace, statutárního města Karlovy Vary.

„Pokud nadace města Karlovy Vary bude mít ve svém zakladateli trvalou oporu, bude moci podstatně zviditelnit a zefektivnit svou činnost. Jsou to spojené nádoby. Pokud s pomocí města budeme moci pravidelně plánovat a vyhlašovat granty, bude to pro nadaci i významná marketingová podpora. Nepochybuji o tom, že větší zviditelnění nadace a její činnosti bude pozitivním signálem jak pro stávající, tak pro možné budoucí podporovatele, které bychom rádi získali,“ uvedl Jiří Vaněček.

„Otázku Nadace města Karlovy Vary jsme již několikrát v minulosti principiálně řešili, zda ji zachovat či zrušit. Sama nadace nás jako město v tuto chvíli nic nestojí a své podporovatele hledala správní rada sama. Na svoji činnost vydává minimální administrativní náklady, což ale zároveň znamená, že nevynakládá žádné prostředky na svoji propagaci a zviditelnění. Pokud jsme se dosud rozhodli činnost nadace zachovat, souhlasím s tím, že je potřeba nastavit podmínky pro její standardní fungování. Nadace nese jméno města a proto bych byl rád, aby se jí zároveň s podporou města dostalo i odpovídající prestiže. Na jednání městské koalice navrhnu trvalý rámec podpory naší nadace a její začlenění do návrhu rozpočtu města,“ doplnil k jednání primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …