Náměstkyně ministryně Hanzlíková navštívila Domov pro matky s dětmi v Hradci Králové

01.10.2015 16:48

Náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Jana Hanzlíková navštívila za doprovodu primátora Zdeňka Finka Domov pro matky s dětmi v Hradci Králové, kde se zajímala o účinnost ministerstvem provedených změn systému nepojistných dávek a příspěvku na péči z poslední doby.

Náměstkyně ministryně Hanzlíková navštívila Domov pro matky s dětmi v Hradci Králové
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Domov pro matky s dětmi jsem navštívila zhruba před osmnácti měsíci. Nyní nastala ideální doba pro získání zpětné vazby, která je pro ministerstvo velice důležitá,“ uvedla náměstkyně Jana Hanzlíková. Domov pro matky s dětmi je azylovým domem, který poskytuje dočasný domov žadatelkám s dětmi a pomáhá jim vrátit se zpět do života. „U klientek se často ukazuje emoční opuštěnost. Učíme je jak samostatnosti, tak je vedeme k využívání jejich přirozené vztahové sítě, osobnostnímu a hodnotovému rozvoji,“ vysvětlila vedoucí Domova pro matky s dětmi Zdeňka Koutníková.

Náměstkyně Hanzlíková společně s primátorem Zdeňkem Finkem také podpořila metodiku prostupného bydlení, která by mohla být mezistupněm mezi životem v azylovém domě a návratem do běžného života. „Dovedu si představit vznik domů se službou sociálních pracovníků a nízkým nájmem právě pro matky s dětmi, kterým život nepřinesl jen samé radosti, a musely se odrazit od samotného dna. V návaznosti na systém nepojistných dávek by to pro ně mohlo znamenat ten pravý odrazový můstek do nového života,“ vysvětlila náměstkyně Jana Hanzlíková.

V současné době totiž matky s dětmi, které opustí azylový dům a najdou si vlastní bydlení, často bojují s nástrahami každodenní života a jakýkoliv otřes je může vrátit zpět na začátek cesty. „Náměstkyně ministryně má mou podporu. Město Hradec Králové by vznik tohoto druhu bydlení jistě podpořilo, jelikož prevence patří mezi naše priority,“ potvrdil Zdeněk Fink.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…