Nepomuk rozdá na dotacích přes milion korun

03.01.2018 15:16

Městské dotační programy na podporu obecně prospěšných aktivit pokračují i v roce 2018. Zastupitelstvo schválilo jejich pravidla na svém prosincovém zasedání

Nepomuk rozdá na dotacích přes milion korun
Foto: wikipedia
Popisek: Nepomuk.

Podpora z městského rozpočtu je určena hlavně pro spolky, část peněz poputuje i na opravy domů v centru města. Programů je stejně jako v loňském roce pět.

Největší částka směřuje obecně na podporu činnosti místních spolků. V příslušném programu je možné žádat o peníze například na nákup různého vybavení, zařízení kluboven, ale třeba i na spolufinancování provozních nákladů běžné činnosti.

Čtvrt milionu je určeno na opravy domů na starém městě, přičemž hodnotící kritéria preferují zachování či obnovu historického vzhledu objektů, zachování rázu města a zlepšení vzhledu veřejných prostranství. Typickým příkladem vhodného záměru je oprava střechy, fasády či okenních a dveřních výplní, ideálně za použití tradičních řemeslných postupů a technologií.

Nemalé podpoře se těší i organizované volnočasové aktivity dětí a mládeže, tedy různé kroužky či sportovní oddíly. Tento program rozdělí 220 tisíc, přičemž na člena každého kroužku poputuje stejná částka.

Z veřejných zdrojů bude podpořeno také pořádání kulturních a sportovních akcí – a to především takových, které jsou kvalitní a přispějí k oživení společenského života v našem městě.

Rozdělení jednotlivých dotací budou, dle předem stanovených kritérií, navrhovat příslušné komise, jejich návrhy pak bude schvalovat rada a zastupitelstvo. Žadatelé se také mohou obrátit na administrátory jednotlivých dotačních programů, kteří jim rádi poradí.

Dotační tituly

1. Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže – 220.000 Kč
2. Podpora kulturních akcí – 120.000 Kč
3. Podpora sportovních akcí – 120.000 Kč
4. Podpora činnosti neziskových organizací – 340.000 Kč
5. Obnova historického jádra města Nepomuku – 264.000 Kč

Mezní termín pro podání žádosti o dotaci je stanoven na 28. února 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …