Nové Město na Moravě bude mít chráněné bydlení

25.09.2019 21:49

V září letošního roku odstartuje Kraj Vysočina výstavbu dvou bezbariérových rodinných domů v ulici Malá v Novém Městě na Moravě, které budou určeny pro poskytování pobytových sociálních služeb.

Nové Město na Moravě bude mít chráněné bydlení
Foto: wikipedia
Popisek: Náměstí v Novém Městě na Moravě.

Výstavba vznikne v rámci již započatého procesu transformace příspěvkové organizace Kraje Vysočina, Domova Kamélie Křižanov. „Jde o změnu organizace z ústavního typu na komunitní typ pobytových sociálních služeb, které budou poskytovány o menší kapacitě v běžné zástavbě měst a obcí po celém kraji,“ přibližuje 1. náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk. V nově vystavených objektech, které vzniknou v Novém Městě na Moravě, budou poskytovány služby domov pro osoby se zdravotním postižením a chráněné bydlené, které budou konkrétně určeny pro dospělé osoby s mentálním a kombinovaným postižením.

„Objekty budou v první řadě obydleny stávajícími klienty Domova Kamélie Křižanov, p. o., kteří z Nového Města na Moravě pochází, nebo zde mají vazby na svoji původní rodinu, v případě uvolnění kapacity bude služba sloužit především pro občany Nového Města na Moravě a okolí, kteří spadají do této cílové skupiny,“ doplňuje Franěk. V každém domě bude k dispozici 6 lůžek. Součástí objektu chráněného bydlení bude i prostor pro denní aktivity klientů. Objekty budou vybaveny jako běžné domácnosti, avšak individuálně uzpůsobené a vybavené pro osoby s různým charakterem postižení. Jde například o transportní systém a další nutné vybavení. Klientům bude poskytována pomoc a podpora odborným personálem, který bude mít v objektech svoje zázemí. Stavba by měla být dokončena ke konci roku 2020, služby budou uvedeny do provozu v prvním čtvrtletí roku 2021.

Více informací je možné nalézt na webových stránkách Domova Kamélie Křižanov, p. o. ZDE, kde bude zprovozněna virtuální prohlídka jednotlivých komunitních domácností, které již v současnosti organizace provozuje v různých městech a obcích na Žďársku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…