Nové Město nad Metují navštívila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

28.08.2021 6:32

Ve středu 25. srpna 2021 navštívila naše město, v rámci své cesty po Královéhradeckém kraji, ministryně pro místní rozvoj paní Klára Dostálová, aby si prohlédla některé projekty realizované za podpory Evropského fondu pro regionální rozvoj Evropské unie.

Nové Město nad Metují navštívila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová
Foto: Vychozi.cz
Popisek: Ilustrační foto Nového Města nad Metují

Do Nového Města nad Metují zavítala společně s panem Zdeňkem Semorádem, náměstkem pro evropské a národní programy Ministerstva pro místní rozvoj.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17641 lidí

Po krátkém přivítání na radnici a zápisu do pamětní knihy se delegace společně s panem místostarostou Liborem Hovorkou přesunula do Základní Školy Komenského, kde je ředitel školy, pan Vladimír Milt, provedl nově vybudovanou půdní vestavbou – učebnou jazyků a informatiky a polytechnickou učebnou, které byly součástí projektu „Rekonstrukce půdních prostor na odborné učebny a zajištění bezbariérovosti školy“. Kromě zbrusu nových učeben tu byl také vybudován výtah pro žáky s pohybovým omezením.

Jako druhý projekt v Novém Městě nad Metují si paní ministryně vybrala „Polytechnické centrum“ vytvořené v budově Střední průmyslové školy Nové Město nad Metují, které vzniklo jako výsledek společného jednání zástupců novoměstských škol v rámci Místního akčního plánu vzdělávání zaštiťovaného MAS Pohoda venkova. V prostorách bývalého skladiště školy tak byly vybudovány zcela nové učebny robotiky a automatizace, které budou po svém otevření sloužit nejen studentům střední školy, ale také žákům základních i mateřských škol z novoměstského regionu a zájemcům, kteří budou navštěvovat zájmové kroužky s technickým zaměřením. Delegace se tu setkala nejen s ředitelkou školy, paní Klárou Barešovou, ale také se zástupkyněmi MAS Pohoda venkova paní Olgou Prázovou a Janou Mervartovou.

Celá návštěva proběhla v přátelském duchu a dobrou náladu podpořila i vysoká úroveň zpracování hotových projektů, zejména potom nadšení jednotlivých protagonistů, kteří za jejich chod a využití zodpovídají – tedy učitelů, ke kterým v nadcházejícím školním roce konečně přibydou i žáci a studenti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…