Nový Bor: Koledníci Tříkrálové sbírky vyrazí do ulic 9. ledna

08.01.2024 19:26 | Tisková zpráva

Tříkráloví koledníci vyjdou do ulic v Novém Boru v úterý 9. ledna. Do zapečetěných pokladniček budou vybírat peníze na podporu školního svozu zdravotně hendikepovaných dětí na Novoborsku a Českolipsku. Koleda zároveň slouží jako požehnání a přání všeho dobrého do nového roku.

Nový Bor: Koledníci Tříkrálové sbírky vyrazí do ulic 9. ledna
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Tříkrálovou sbírku, která patří mezi největší dobrovolnické akce v ČR, v regionu organizačně zajišťuje Farní charita Česká Lípa. Ta provozuje sociální automobil, jímž už od roku 2007 sváží hendikepované děti do škol. Dětem tak přináší pocit samostatnosti, jejich rodičům ulevuje v péči. Existence sociálního automobilu je přímo vázáná na finanční podporu veřejnosti.

Na provoz sociálního automobilu mohou lidé přispět do úředně zapečetěných kasiček během samotné koledy. Další možnost nabízí virtuální kasička na www.trikralovasbirka.cz, přispět lze i přes QR kódy.

Sbírka potrvá do 14. ledna, vloni vynesla po celém Česku přes 161 milionů korun, což bylo nejvíc v její historii. Rekordní sumu přispěli také dárci na Českolipsku a Novoborsku. Sociální automobil podpořili částkou přesahující 265 tisíc korun.

Pravidelné informace ze sbírky lze sledovat na charitním webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…